Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού περιπτέρου στο MWC, το οποίο συνέχισε την παράδοση στα… πάρτι! Οι επισκέπτες στο περίπτερο γεύονταν τις Ελληνικές λιχουδιές, τα κρασιά, την τσικουδιά κ.α.

with demokritos standΗμέρα γιορτής η χθεσινή για το ελληνικό περίπτερο στο φετινό MWC που κράτησε την παράδοση κι διοργάνωσε ένα ακόμα επιτυχημένο πάρτι, ίσως το πιο κεφάτο ως σήμερα, στα χρονικά της παρουσίας του, στη Βαρκελώνη. Εκατοντάδες άτομα πέρασαν από το ελληνικό περίπτερο για να γευτούν πλήθος ελληνικές παραδοσιακές λιχουδιές και να πιουν κόκκινα και λευκά κρασιά, τσικουδιά και λικέρ μαστίχας, όλα προσφορά της Earth’s Brands.

Φυσικά, η γενικότερη επιτυχία της ελληνικής γιορτής, με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Taste the Greek Spirit”, συνοδεύτηκε από εκτεταμένη και πολλά υποσχόμενη δικτύωση των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων – κι ο γενικευμένος επιθετικός προσδιορισμός δεν είναι τυχαίος, καθώς η δικτύωση δεν περιορίστηκε μόνο στις εταιρίες του περιπτέρου, αλλά επεκτάθηκε και σε πολλές άλλες ελληνικές εταιρίες, που φιλοξενούνταν σε άλλα Halls της Fira Gran Via, και εκπρόσωποί τους συμμετείχαν βεβαίως στη γιορτή του εθνικού περιπτέρου.

 

Το ελληνικό γλέντι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς οι δραστηριότητες και οι επαφές στη διάρκεια του πρωινού ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές και αποτελεσματικές. Αρχικά, εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΕ και του Enterprise Greece, συνοδευόμενοι από την ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν τα εθνικά περίπτερα πολλών άλλων χωρών, στο MWC, ανάμεσά τους αυτά της Βραζιλίας, της Ινδίας, του Πακιστάν, των ΗΠΑ, της Τυνησίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, του Χονγκ Κονγκ, με στόχο την ανάπτυξη προοπτικών συνεργασίας στο μέλλον.

Σημαντικά ήταν και τα αποτελέσματα των επαφών που πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι των εταιριών – μελών του ΣΕΚΕΕ. Για την Incelligent, το θετικό της ημέρας ήταν οι επαφές με τη νορβηγική Telenor, την ΗΡ, την Zein Telecom, την Comba Small cells και την CellWise, ενώ καθόλου αμελητέα δεν ήταν η συνέντευξη με την SAP TV… Από πλευράς Pinatta, στοιχειοθετήθηκε άνοιγμα την αγορά της Ιαπωνίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν σεπαφές με την KokoaTalk, ινδική εταιρία messaging, και την TimChat, νοτιοαφρικανική εταιρία, με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία.

 

Το INNOVATHENS, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, υποστήριξε στο περίπτερό του στο MWC τους Horizon και την YOOR, ενώ στο πλαίσιο της διεύρυνσης του Οικοσυστήματος, συνέχισε τις επαφές με διεθνείς συμβούλους και start-ups στο MWC και στο 4YFN. Οι εκπρόσωποι της TripInView έκαναν επαφές με εταιρία στο χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επαφή με εκπροσώπους της European Global Navigation Satellite Systems Agency, για θέματα Transactional Advertising.

 

H Softweb είχε, επίσης, σημαντική επαφή με ανθρώπους της Samsung, στο πλαίσιο του προγράμματος SEAP, για συνέργειες σε θέματα CRM, αλλά και με αρκετές εταιρίες από Ντουμπάι, ΗΠΑ και Ευρώπη. Αντίστοιχη προσέγγιση είχαν και με εκπροσώπους της SAP. Εκπρόσωποι της Eyelead είχαν συμμετοχή σε round table της Intel, της Horizon με τη Samsung, για πιθανή ενσωμάτωση στα κινητά της μέσω OEMS, της M-STAT με λατινοαμερικάνικες χώρες για συνέργειες, ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον από πλευράς αμερικανικών εταιριών. Τέλος, οι εκπρόσωποι της mSensis συνέχισαν τη δικτύωση με εταιρίες ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό με συμπληρωματικό χαρακτήρα για μελλοντικές συνέργειες, ο Φίλιππος Μπεβεράτος της YΟΟR δήλωσε ότι άνοιξαν νέες προοπτικές και δρομολογούνται πλέον συγκεκριμένες κινήσεις και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος πραγματοποίησε επαφές με την Intracom, με το GSMA MarketPlace, με ρώσικες και γαλλικές ερευνητικές ομάδες αλλά και με την γαλλική εταιρία Fogale .

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν χθες η παρουσία Ελλήνων δημοσιογράφων στο περίπτερο, με πλήθος συνεντεύξεων, φωτογραφήσεων και λήψεων βίντεο, σε όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες, ενώ ο γεν. διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, μίλησε σε τηλεοπτικό συνεργείο του τοπικού Καταλανικού ενημερωτικού δικτύου World Press, τονίζοντας τα κοινά στοιχεία Ελλάδας και Καταλωνίας, χωρών που βρίσκονται στις δυο άκρες της Μεσογείου, αποτελούν διαχρονικά εμπορικούς και πολιτισμικούς κόμβους και έχουν έντονο δημιουργικό πνεύμα, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς της κρίσης.

 

Το ελληνικό περίπτερο, η δημιουργία του οποίου αποτελεί για τρίτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, μέσω του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και τη συνδιοργάνωση του Enterprise Greece, που στηρίζει ένθερμα την ελληνική παρουσία στην παγκόσμια «βιτρίνα» της τεχνολογικής πρωτοπορίας. Επίσης, σημαντική είναι και η συνεισφορά του INNOVATHENS, του κόμβου καινοτομίας & επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η χορηγία της Eurobank, η χορηγία γεύσης της Earth’s Brands, η υποστήριξη τόσο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την One Team, τη Softweb, αλλά και την Ericsson Hellas, η συνεργασία με την ΕΕΚΤ αλλά και τους λοιπούς καινοτομικούς συνδέσμους της μικροηλεκτρονικής (ΕΝΕΒΗ), της αεροδιαστημικής (ΕΒΙΔΙΤΕ), βιοτεχνολογίας (H-bio), νεοφυών επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ) και ΕΕΛ/ΛΑΚ συνέβαλαν, επίσης, στην επιτυχημένη παρουσία της φετινής ελληνικής αποστολής.