To Corallia άνοιξε τις πόρτες του στην ελληνική start-up κοινότητα στο πλαίσιο του Startup Safary Athens.


corallia_fullΣτην πρωτοποριακή πρωτοβουλία, για τα ελληνικά δεδομένα, Startup Safary Athens συμμετείχε το Corallia, δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση στο χάρτη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσα από τις δράσεις του.


Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, το Corallia άνοιξε τις πόρτες του α2-innohub στο Μαρούσι για να ξεναγήσει το κοινό της ελληνικής start-up σκηνής στις δράσεις και τα επιτεύγματα των clusters και τη συμβολή του στην επιτάχυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Στην ενότητα που ήταν αφιερωμένη στην αεροδιαστημική, τα επιχειρηματικά μέλη του si-Cluster, Heron Engineering και Logikon Labs αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες και τα σχέδιά τους και στην ενότητα για τις δημιουργικές βιομηχανίες, τα μέλη του gi-Cluster, Flipped Horizons, ImmersionFX, LazyLand, SimpleApps και Vermantia παρουσίασαν τα νέα προϊόντα και τις δράσεις τους. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από το Greek Startup Manifesto.


Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που υλοποιεί το Corallia και τροφοδοτεί την αγορά με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, να συνομιλήσουν με όσους τόλμησαν «να καινοτομήσουν στην πράξη» και να γνωρίσουν από κοντά τους business accelerators των clusters. Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα ανοιχτό βήμα αλληλεπίδρασης, με έντονο ενδιαφέρον για τα οφέλη που εξασφαλίζει η συμμετοχή μιας νεοφυούς επιχείρησης σε ένα cluster διεθνούς εμβέλειας.


Ο Δρ. Αντώνης Γιαννόπουλος, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Corallia δήλωσε: «Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Startup Safary Athens θέλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη τόσο για τη σύλληψη πρωτοποριακών ιδεών όσο και για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών, που μπορούν να συμβάλλουν στη στροφή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε καινοτόμους τομείς, όπου θα αξιοποιηθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και το ταλαντούχο και εξειδικευμένο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας. Εξάλλου, η ομάδα του Corallia διανύει ένα καθημερινό σαφάρι με επιτυχημένες ιστορίες για την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη».


Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, si-Cluster manager, ανέφερε σχετικά: «Οι δράσεις των μελών μας, που παρουσιάστηκαν στο Startup Safary Athens, μας κάνουν περήφανους και μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της αεροδιαστημικής, μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης και ανταγωνιστικής αγοράς. Οι νέοι επιχειρηματίες και οι start-up εταιρείες έχουν πολλά να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση».


Τέλος, η κα. Τζούλια Φωκά, gi-Cluster manager, σημείωσε: «Οι καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές δημιουργικού περιεχομένου, που αναπτύσσουν τα μέλη του gi-Cluster και συζητήθηκαν στο Startup Safary Athens, εντάσσονται σε έναν από τους πιο δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της σύγχρονης ψηφιακής οικονομίας διεθνώς. Πίσω από αυτές, βρίσκεται ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για νέους, φιλόδοξους επιχειρηματίες».


Το Startup Safary Athens αποτελεί μια «διήμερη γιορτή» αφιερωμένη στη νεανική επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο του Startup Safary, συνεργατικοί χώροι και άλλοι οργανισμοί φιλοξένησαν τη start-up κοινότητα της πόλης για να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί στην προώθηση καινοτόμων και επιτυχημένων επιχειρηματικών ιδεών.