Η LG παρουσίασε τον πρώτο επεξεργαστή ο οποίος διαθέτει οκταπύρηνη αρχιτεκτονική και δυνατότητα δικτύου LTE-A Cat.6.


lg nuclunO επεξεργαστής διαθέτει οκταπύρηνη αρχιτεκτονική και δυνατότητα δικτύου LTE-A Cat.6 για υψηλές αποδόσεις και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ο νέος επεξεργαστής της LG ονομάζεται NUCLUN, και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση αυτήν την εβδομάδα στο ‘G3 Screen’, ένα smartphone που αναπτύχθηκε ειδικά για την αγορά της Κορέας.


Ο NUCLUN (προφέρεται NOO-klun) σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ARM® big.LITTLE™ ώστε να παρέχει στο χρήστη δυνατότητες multi-tasking. Ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί τέσσερις πυρήνες 1.5GHz (ARM Cortex-A15) για υψηλή απόδοση και τέσσερις πυρήνες 1.2GHz (ARM Cortex-A7) για δεδομένα που απαιτούν λιγότερο εντατική επεξεργασία. Ο αριθμός των πυρήνων μπορεί να ρυθμιστεί με βάση τις απαιτήσεις του χρήστη για μέγιστη ισχύ επεξεργασίας ή μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Το NUCLUN είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει την επόμενη γενιά των δικτύων 4G, LTE-A Cat. 6, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές ταχύτητες download έως και 225Mbps, ενώ διατηρεί συμβατότητα με τα υφιστάμενα LTE δίκτυα.


«Ο NUCLUN ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της LG για καινοτομία στη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων», δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Με αυτή τη λύση που σχεδίασε και υλοποίησε η ίδια η εταιρεία, θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε βελτιστοποίηση της καθετοποίησης παραγωγής και πληθώρα επιλογών σχετικά με την προϊοντική στρατηγική μας έναντι του ανταγωνισμού. O NUCLUN θα μας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία ώστε η στρατηγική μας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας να κάνει σημαντικά βήματα μπροστά».


Καθώς αυτό είναι το πρώτο smartphone της LG που είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή NUCLUN, το G3 screen αξιοποιεί το σχεδιασμό, τη φωτογραφική μηχανή και τα UX χαρακτηριστικά του δημοφιλούς LG G3. Το G3 screen διαθέτει μια μεγάλη, 5.9-ιντσών Full HD IPS οθόνη και υψηλής πιστότητας ηχείο 1W για να ζει ο χρήστης την απόλυτη εμπειρία smartphone. Δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο smartphone που έχει σχεδιαστεί για δίκτυα LTE-A Cat. 6, το G3 screen θα προσφέρει ταχύτητες λήψης δεδομένων τρεις φορές πιο γρήγορες σε σχέση με τα δίκτυα 4G LTE, προσφέροντας μια πραγματικά ομαλή και απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία πολυμέσων.


Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:
– Chipset: NUCLUN Octa-Core επεξεργαστής (1.5 GHz Quad-Core + 1.2 Quad-Core)
– Οθόνη: 5.9 ιντσών, τεχνολογίας FULL HD IPS
– Μνήμη: 32GB eMMC / 2GB RAM / MicroSD slot
– Κάμερα: Πίσω 13MP OIS+ / Εμπρός 2.1MP
– Μπαταρία: 3,000mAh
– Λειτουργικό Σύστημα: Android 4.4 KitKat
– Διαστάσεις: 157.8 x 81.8 x 9.5mm
– Βάρος: 182g
– Δίκτυα: LTE–A Cat. 6
– Χρώματα: Μαύρο / Άσπρο