Στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων για τη “Βραδιά του Ερευνητή” το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” διοργανώνει το διαγωνισμό OPEN DATA CHALLENGE 2014.


open data challenge 2014Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα. Στόχος είναι η αξιοποίηση μέσα από την επαναχρησιμοποίηση, συνόλων ανοικτά διαθέσιμων δεδομένων για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας καθώς και την παραγωγή καινοτομίας.


Θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τις καλύτερες ιδέες / πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές, με κριτήριο τη δημιουργική αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων, την ανάπτυξη υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα, και την προαγωγή της ποιότητας και της καινοτομίας.


Ο διαγωνισμός OPEN DATA CHALLENGE 2014 θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους μια εβδομάδα για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές που θα υποβάλουν προς αξιολόγηση. Η καλύτερη ψηφιακή εφαρμογή θα αναδειχτεί στην κεντρική εκδήλωση της «Βραδιάς του Ερευνητή» που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (http://www.rengreece.gr), και θα βραβευτεί με τιμητικό έπαινο καθώς και με χρηματικό έπαθλο.


Για τη δήλωση συμμετοχών υπάρχει ο σύνδεσμος https://www.eventora.com/en/Events/open-data-challenge-2014-bradia-toy-ereynhth