Παρουσίαση της Full Suite του Kit Ανάπτυξης λογισμικού της LG στο δεύτερο ετήσιο LG Developer Conference κατά τη διάρκεια του Google I/O.


lg qcircle sdkΗ LG Electronics ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του νέου QCircle SDK (kit ανάπτυξης λογισμικού), επιτρέποντας στους Android developers να συνδέσουν τα απλοποιημένα χαρακτηριστικά του User Interface που διαθέτει το νέο smartphone ναυαρχίδα της LG, G3. Ακολουθώντας το LG QSlide και το QRemote SDK, τα οποία βασίζονται επίσης στις δυνατότητες που ήδη διαθέτουν οι συσκευές της LG, το LG QCircle SDK δίνει την ευκαιρία στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τη δημοφιλή smartphone σειρά G της LG εξασφαλίζοντας μια αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης.


Η LG θα δώσει αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους του Google I/O την ευκαιρία να εξερευνήσουν το LG SDKs στη δεύτερη ετήσια εκδήλωση LG Developer Event που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, 18:00-21:00, στο W Hotel στο Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκεια της βραδινής εκδήλωσης, οι μηχανικοί της LG θα δώσουν ομιλίες, ενώ θα αναλύσουν σε βάθος κάθε SDK. Οι προγραμματιστές που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα λάβουν ένα ξεχωριστό giveaway, μέρος του Developer Loaner Device Program της LG. Το LG Loaner Device Program δίνει στους προγραμματιστές πρόσβαση, έτσι ώστε να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους στις νέες συσκευές LG. Εξοπλίζοντας τους προγραμματιστές με το πιο αναβαθμισμένο λογισμικό, hardware και κανάλια app store, η LG προάγει την ταχύτερη καινοτομία, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να εστιάσουν στην κατάρτιση και τελειοποίηση των εφαρμογών τους.


Τα Software Development Kits της LG που θα παρουσιαστούν στο ‘2014 LG Developer Event’ θα περιλαμβάνουν τα QCircle, QSlide και QRemote:


Το LG QCircle είναι μια νέα θήκη η οποία επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν και να αλληλεπιδρούν με τις βασικές λειτουργίες του smartphone τους απευθείας από το στρογγυλό ‘παράθυρο’ της θήκης QuickCircle, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν το κάλυμμα. Με το νέο LG QCircle SDK, οι προγραμματιστές μπορούν να ενισχύσουν τις εφαρμογές τους, προκειμένου να είναι συμβατές και άμεσα προσβάσιμες από το παράθυρο της θήκης QuickCircle.


Το LG QSlide επεκτείνει το multitasking, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν ανοιχτές πολλαπλές εφαρμογές, ενώ μπορούν να τους αλλάξουν μέγεθος και να τις μετακινήσουν στην οθόνη. Αναβαθμίζοντας το LG QSlide SDK, οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές οι οποίες μπορούν να μικραίνουν και να τοποθετούνται σε μικρά ‘παράθυρα’ που συνυπάρχουν στην οθόνη με άλλες εφαρμογές.


Το LG QRemote επιτρέπει στα smartphones της LG να λειτουργούν με εύκολο τρόπο ως τηλεχειριστήρια, συμβατά με πολλά διαφορετικά IR (infrared) συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας. Το LG QRemote SDK παρέχει εφαρμογή προγράμματος interface (APIs) για τον έλεγχο IR-ελεγχόμενων συσκευών, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να ενεργοποιούν γρήγορα τις εφαρμογές τους για όλους τους συνδεδεμένους χώρους.


Το LG QPair είναι ένα χαρακτηριστικό που παρέχει ένα περιβάλλον χωρίς περιορισμούς μεταξύ των Android τηλεφώνων που λειτουργούν/τρέχουν με Android 4.1 ή νεότερη έκδοση και LG tablets. Με το QPair SDK, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες εφαρμογές που τρέχουν μέσω σύνδεσης QPair. Οι κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, τα μηνύματα μπορούν να σταλούν και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ενημερώνονται σε μία συσκευή, που ταυτόχρονα έχει συγχρονιστεί και με άλλες συσκευές.


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Developer Program της LG, μπορείτε να επισκεφθείτε το portal LG Developer Portal στο http://developer.lge.com ή να ακολουθήσετε την LG on Facebook και στο Twitter.