Το Βραβείο «Καινοτομία –Νέα Τεχνολογία» των Self Service Excellence Awards, κέρδισε το Case Retail@Link- ΚΥΚΝΟΣ


RETAIL_LINKΤην Τετάρτη 30 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο, Divani Caravel, η απονομή βραβείων του περιοδικού Self Service της Boussias Communications σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Retail@Link, (μέλος του ομίλου ENTERSOFT) βραβεύτηκε μαζί με την εταιρεία ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε, στην κατηγορία «Προμηθευτές (Food & Non Food) – Καινοτομία – Νέα Τεχνολογία» για τη συνεργασία στο κομμάτι της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης & Αρχειοθέτησης στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Λειτουργιών.


Η ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε, μια πρωτοπόρα ελληνική επιχείρηση με μακρά ιστορία στο χώρο των FMCG, εφάρμοσε τη λύση e-invoicing R@L BizDocEnterpirse Edition και eDocCapture της Retail@Link. Με το R@L BizDocEnterpirse Edition, έγινε δυνατή η αποϋλοποίηση της διαδικασίας τιμολόγησης των αξιακών παραστατικών της εταιρείας, καθώς και η αρχειοθέτηση του συνόλου των τιμολογίων της. Παράλληλα με τη λύση eDocCapture, η ΚΥΚΝΟΣ εξασφάλισε την ηλεκτρονική σάρωση και την αναγνώριση του περιεχομένου των εισερχόμενων παραστατικών της (αγορών), αξιοποιώντας έτσι τις δυνατότητες αρχειοθέτησης και άμεσης ανεύρεσης και διαχείρισης.


Ο συνδυασμός των παραπάνω λύσεων ηλεκτρονικής τιμολόγησης-αρχειοθέτησης , οδήγησε σε άμεση μείωση του κόστους τιμολόγησης κατά 80%, και 100% στο κόστος αρχειοθέτησης. Πιο σημαντικά ωστόσο, η επένδυση της ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε, απέδωσε σε 2 μόλις μήνες, από την έναρξη της ηλεκτρονικής διαχείρισης, αποδεικνύοντας ότι σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας, η επένδυση σε ηλεκτρονικά μέσα και νέες τεχνολογίες μπορεί να επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα ανταγωνιστικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και ευρύτερα.


Όπως δήλωσε το βράδυ της απονομής ο κος. Γιάννης Μανουσάκης, Διευθυντής Μηχανογράφησης και Υπεύθυνος Έργου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, για την ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε, «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της εταιρίας μου για την αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου καθώς και την Retail@Link για την άψογη και άκρως επαγγελματική συνεργασία για την υλοποίηση του project»