Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Συνδέσμου, διπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών του, από 32 σε 64.


sekeeΜετά το πέρας της τυπικής διαδικασίας της Γ.Σ., ακολούθησε ανοικτή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιάννη Κ. Γιανναράκη και προσκεκλημένους φορείς που μετέχουν στο ευρύτερο «οικοσύστημα» του ΣΕΚΕΕ, καθώς και εκπροσώπους Τύπου. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τον κλάδο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας, των επενδυτικών κεφαλαίων (funds) και των εταιρειών συμβούλων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε διάλογο για τη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων του Συνδέσμου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ.


Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, παρουσιάζοντας τις δράσεις του Συνδέσμου, τον χαρακτήρισε «γεννήτρια» ενός cluster, καθώς ο βασικός του άξονας συνίσταται στη διεπαφή των εταιρειών και στην εκκόλαψη νέων συνεργασιών που εισηγείται ο Σύνδεσμος.


Ο κ. Χρήστος Γεωργόπουλος, Μέλος του Δ.Σ., αναφέρθηκε στον εξωστρεφή προσανατολισμό του Συνδέσμου, που σηματοδοτήθηκε με workshops, στην επιχειρηματική αποστολή και τη δημιουργία γραφείων εταιρειών-μελών στη Silicon Valley, καθώς και στο σχεδιασμό της ευρύτερης παρουσίας τους σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές του εξωτερικού μέσω επιχειρηματικών αποστολών και συντονισμένης παρουσίας σε επιλεγμένες εκθέσεις.


Ο κ. Χάρης Καρώνης, Μέλος του ΔΣ, παρουσίασε τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την ηλεκτρονική τιμολόγηση και άλλες θεσμικές ενέργειες.


Οι κ.κ. Γ. Καραντώνης και Δ. Χρηστάκος αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις του ΣΕΚΕΕ για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των μελών του από αναπτυξιακά κονδύλια, από τον τραπεζικό χώρο και από τα επιχειρηματικά κεφάλαια.


Τέλος, ο κ. Α. Μαγκλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ, παρουσίασε το Hellenic Mobile Cluster (HMC) το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον ΣΕΚΕΕ και στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων, που ήδη συμμετέχουν στον σύνδεσμο. Ο εν λόγω σχεδιασμός, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του οικοσυστήματος των επιχειρήσεων του ΣΕΚΕΕ.


Μετά την εκλογή των νέων αναπληρωματικών μελών, το Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ, διαμορφώνεται ως ακολούθως:


Κωστής Παπαδημητρακόπουλος
Πρόεδρος
Μάρκος Βερέμης
Αντιπρόεδρος
Γιώργος Καραντώνης
Γενικός Γραμματέας
Στράτης Απέργης
Ταμίας
Χάρης Καρώνης
Μέλος
Αντώνης Χατζησταματίου
Μέλος
Χρήστος Γεωργόπουλος
Μέλος
Δημήτρης Χρηστάκος
Αναπλ. Μέλος
Δήμος Βατικιώτης
Αναπλ. Μέλος
Νίκος Κοσκινάς
Αναπλ. Μέλος
Σταθακόπουλος Γιάννης
Αναπλ. Μέλος
Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης
Γενικός Διευθυντής