Η εταιρεία θέλει να εισέλθει στην αγορά χρησιμοποιώντας τις υποδομές υφιστάμενου παρόχου

ATHK_CYTA«Μας ενδιαφέρει η είσοδος στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, αλλά δεν πρόκειται να μπούμε στο χορό των συχνοτήτων και των εκατομμυρίων ευρώ που τον συνοδεύουν», εξήγησε ο γενικός διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής του κυπριακού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Η Cyta έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της αγοράς, με σκοπό να συνάψει συνεργασία για την επέκτασή της και στο συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας, η οποία ταυτόχρονα δρομολογεί, για το επόμενο δεκαπεντάμηνο, νέο επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα της τάξης των 30-40 εκατ. ευρώ.


Από τη Θεσσαλονίκη, όπου και βρέθηκε χθες με αφορμή τη συμμετοχή της Cyta στην 76η ΔΕΘ, ο κ. Μ. Αχιλλέως διευκρίνισε ότι στο σχεδιασμό της εταιρείας είναι να επεκταθεί στην εγχώρια κινητή τηλεφωνία λειτουργώντας ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), αξιοποιώντας την υποδομή ενός εκ των υφιστάμενων παρόχων. «Συζητούμε και με τους τρεις παίκτες της αγοράς», τόνισε ο κ. Αχιλλέως και προσδιόρισε την ολοκλήρωση των συνομιλιών κατά πάσα πιθανότητα το 2012 και σε συνάρτηση με τις αξιώσεις των συνομιλητών και της ρυθμιστικής αρχής.
Όσον αφορά στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, μέχρι και το τέλος του 2012, η διοίκηση διευκρίνισε ότι τα κεφάλαια ύψους 30-40 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των υποδομών δικτύου σε περιοχές όπου δεν υπάρχει παρουσία, για αγορά εξοπλισμού και για τη δημιουργία ενός call center στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος του Οκτωβρίου με αρχές του Νοεμβρίου και θα δημιουργήσει 40 έως 60 νέες θέσεις απασχόλησης. «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε την Ελλάδα τώρα που μας έχει ανάγκη.
Τώρα κρινόμαστε όλοι και εμείς θέλουμε να σταθούμε δίπλα της», είπε ο κ. Αχιλλέως, σημειώνοντας πως μόνο μέσα στο 2011 η Cyta προσέλαβε πάνω από 200 άτομα, από τα συνολικά 630 που απασχολεί σήμερα, ενώ οι μέχρι τώρα επενδύσεις της στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ.


Αυτή τη στιγμή η εταιρεία καλύπτει πληθυσμιακά το 68% του συνόλου της χώρας κι από προχθές «έσπασε το φράγμα» των 200.000 πελατών (εκ των οποίων το 98,5% για συνδέσεις double play), που αποτελούσε στόχο του 2011. «Εκτιμούμε ότι φέτος θα φθάσουμε στους 230 χιλιάδες πελάτες», ανέφερε ο ίδιος και αποκάλυψε πως οι αιτήσεις πελατών για σύνδεση στο δίκτυο της Cyta, κυμαίνονται μεταξύ 11.000 14.000 μηνιαίως.