Η Intralot πιστοποιήθηκε για τις λειτουργίες της στην ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΟΔΙΕ Α.Ε.

intralotΗ πιστοποίηση στον ΟΠΑΠ καλύπτει όλο το φάσμα της λειτουργίας και της υποστήριξης των συστημάτων της λοταρίας, περιλαμβανομένων της λειτουργίας του κεντρικού συστήματος, της τεχνικής υποστήριξης, της διαχείρισης των πρακτορείων και της λειτουργίας των πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων (ICT). Η πιστοποίηση στον ΟΔΙΕ καλύπτει όλο το φάσμα της λειτουργίας και της υποστήριξης τόσο του Συστήματος Ιπποδρομιακού Στοιχηματισμού, όσο και του Συστήματος Διοικητικής Υποστήριξης (MIS) για τις ιπποδρομίες, περιλαμβανομένων των διεργασιών λειτουργίας των συστημάτων, της τεχνικής υποστήριξης, της διαχείρισης των πρακτορείων και της λειτουργίας των πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων (ICT).


Η INTRALOT ως η πρωτοπόρος εταιρεία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών υπήρξε ο
πρώτος διεθνής προμηθευτής τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως που πιστοποιήθηκε με το “WLA SCS” και το “ISO/IEC 27001:2005”, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να υλοποιήσει ένα διεθνές σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η πιστοποίηση των μηχανογραφικών κέντρων του ΟΠΑΠ και του ΟΔΙΕ, που ακολουθούν την πιστοποίηση της INTRALOT Nederlands BV, αυξάνοντας τον αριθμό των πιστοποιημένων εγκαταστάσεων της INTRALOT σε πέντε (5) και επεκτείνοντας την αρχική πιστοποίηση της εταιρείας.


Η διαδικασία της πιστοποίησης περιλαμβάνει την εκτενή εξέταση των συστημάτων και των υπηρεσιών της λοταρίας, την αξιολόγηση των τεχνολογιών και των διαδικασιών, όσον αφορά στην εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα πληροφορίας και διεργασιών.


Το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε ότι τα συστήματα της εταιρείας λειτουργούν άριστα σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει η πιστοποίηση. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την BSI Management Systems, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πιστοποίησης διεθνώς, που είναι διαπιστευμένη από την ANAB. Η BSI πραγματοποίησε επιτόπου επιθεωρήσεις, εξετάζοντας τη λειτουργία του Μηχανογραφικού Συστήματος και των σχετικών διεργασιών της INTRALOT στην ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΟΔΙΕ Α.Ε.


Σχολιάζοντας την πρόσφατη διπλή πιστοποίηση της INTRALOT, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της WLA, κ. Jean Jørgensen, δήλωσε: “Η δέσμευση της INTRALOT αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Συνεχίζοντας να επεκτείνει την πιστοποίηση διεθνώς, η INTRALOT όχι μόνο προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας στους πελάτες της και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει και τη λειτουργία των δραστηριοτήτων τους.”


Σχολιάζοντας την πιστοποίηση, ο Δρ. Χρήστος Δημητριάδης, Head of Information Security του Ομίλου INTRALOT, δήλωσε: “Η αγορά τυχερών παιχνιδιών στις μέρες μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακεραιότητα των πληροφοριακών συστημάτων που την υποστηρίζουν και συνεπώς χρειάζεται αξιόπιστα και αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών. Η αφοσίωση της INTRALOT στην ασφάλεια πληροφοριών φανερώνει τη δέσμευση της εταιρείας στη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των παικτών και των πελατών της. Η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον ΟΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ από την INTRALOT οδήγησε σε αυτό το άριστο αποτέλεσμα πιστοποίησης.”


Η WLA είναι η κορυφαία Παγκόσμια Ένωση του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών με μέλη περίπου 144 κρατικές λοταρίες και 58 προμηθευτές λοταριών. Η WLA παρέχει υπηρεσίες, τις οποίες τα μέλη της μπορούν να αξιοποιήσουν στην προσπάθειά τους για αριστεία και επιχειρηματική ανάπτυξη. Οι υπηρεσίες της WLA προς τα μέλη της περιλαμβάνουν τη διοργάνωση συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, καθώς και τη διαρκή βελτίωση των προτύπων σε τομείς, όπως η ασφάλεια των λοταριών και η υπεύθυνη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.


To “WLA Security Control Standard”, “WLA SCS:2006”, είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο ελέγχων και προτύπων που απευθύνεται σε διαχειριστές λοταριών. Μέρος αυτού μπορεί να εφαρμοστεί από προμηθευτές λοταριών, περιλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τα κριτήρια του “ISO/IEC 27001:2005” για τη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Η συμμόρφωση με το “WLA SCS” δίνει τη δυνατότητα σε μία λοταρία να διασφαλίσει την ακεραιότητα, τη διαθεσιμότητα και την εμπιστευτικότητα της πληροφορίας και των διεργασιών που έχουν ζωτική σημασία για την ασφάλεια της λειτουργίας της.


Το “BSI Management Systems” είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς πιστοποίησης παγκοσμίως, με πάνω από 64.000 πιστοποιημένους πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες. Λειτουργώντας μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου, το “BSI Management” παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης σε κρίσιμα θέματα διοικητικής οργάνωσης. Το “BSI Management Systems” είναι μέλος του Ομίλου BSI, ενός παγκόσμιου ανεξάρτητου οργανισμού παροχής υπηρεσιών, ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πελάτες προτείνοντας λύσεις βασισμένες σε πρότυπα.