Θεαματική αύξηση κρουσμάτων κατάθλιψης και τάσεων αυτοκτονίας, κυρίως στους εφήβους, προκαλεί ο εθισμός στο internet

addictionΑυξάνονται τα περιστατικά κατάθλιψης και τάσεις αυτοκτονίας σε εφήβους που πάσχουν από «ιντερνετισμό». Ηδη 68 Ελληνόπουλα βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης, αριθμός διπλάσιος από πέρυσι. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με τη ζωή.
Στον «Ιντερνετικό εθισμό» και την παχυσαρκία, τις δύο σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν τα παιδιά και τους εφήβους θα αναφερθούν ειδικοί επιστήμονες στο 3ο Παιδιατρικό Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 8 -11 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα.


Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, επικ. καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας κ. Χάρης Κατσαρδής, αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης από «Ιντερνετισμό» 68 παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011, υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στους εφήβους κυρίως, όπου η συμμετοχή του «Ιντερνετισμού» είναι σημαντική, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.