Η νέα τερματική συσκευή της Cisco κάνει πιο εύκολη και προσιτή την ευρεία υιοθέτησή της από τις επιχειρήσεις.

Η σημερινή ανακοίνωση, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική medianet της Cisco, προωθεί την αξιοποίηση του video από τις επιχειρήσεις. Η Cisco απλοποιεί τη χρήση του video βοηθώντας τους πελάτες της να το χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε, και βάζοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο της συνεργασίας.
Η τερματική συσκευή “Telepresence Everywhere”
Για να συμπληρώσει τη γκάμα προϊόντων TelePresence -που περιλαμβάνει από μεγάλα συστήματα έως και λύσεις desktop για εφαρμογές λογισμικού για PC και Mac όπως το Movi-, η Cisco παρουσιάζει το Cisco TelePresence MX200.
Το MX200 είναι ιδανικό για ομαδικές συσκέψεις ή ατομικά γραφεία και κοστολογείται έτσι, ώστε οι πελάτες να δημιουργήσουν δυνατότητες telepresence σε πολλές αίθουσες στην επιχείρησή τους. Η τερματική συσκευή είναι εύκολη στην εγκατάσταση με δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης και μπορεί να λειτουργήσει σε ελάχιστο χρόνο, έως και 15 λεπτά. Η τιμή του MX200 ξεκινάει από τα $21.600, που μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με τον όγκο της παραγγελίας του πελάτη. Η τερματική συσκευή θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες συνειδητοποιούν τα οφέλη της τηλεπαρουσίας, η επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε περισσότερες διασκέψεις πολλαπλών συμμετεχόντων μεγαλώνει, όπως και το αίτημα για διάσκεψη σε ώρα πτήσης.
Ενώ η συμπεριφορά αυτή ενθαρρύνει τη συνεργασία, μπορεί να είναι προβληματική για τους διαχειριστές. Με ποιον τρόπο μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα έχουν πάντα αρκετές θύρες διάσκεψης, ώστε να ανταποκριθούν στα αιτήματα αυτά;
Για να λύσει το πρόβλημα, η Cisco παρουσίασε τον Cisco TelePresence Conductor. Ο Cisco TelePresence Conductor απλοποιεί και αναβαθμίζει τη διάσκεψη πολλαπλών συμμετεχόντων αναθέτοντας έξυπνα τις διασκέψεις στην πιο κατάλληλη μονάδα τηλεδιάσκεψης, με στόχο να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μπορεί επίσης να εκτρέψει τις συνδιασκέψεις σε άλλη μονάδα, σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρεύματος. Εξάλλου, ο TelePresence Conductor δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να προσφέρουν στους εργαζομένους τους μία αίθουσα εικονικής συνάντησης χρησιμοποιώντας τους “ID” αριθμούς τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να γνωστοποιήσουν αυτούς τους αριθμούς σε άλλους και να συναντηθούν οποιαδήποτε στιγμή, γεγονός που μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγικότητα. Ο Cisco TelePresence Conductor μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε μικρές όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Αναμένεται να είναι διαθέσιμος το δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Αυξημένη Διαλειτουργικότητα
Η Cisco έχει δεσμευτεί στην ανοιχτή, βασισμένη σε πρότυπα συνδεσιμότητα, η οποία εκτείνει τη βιντεοκλήση μεταξύ οποιωνδήποτε συσκευών σε συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Με σημαντικές βελτιώσεις στο λογισμικό της τερματικής συσκευής (TC5.0, CTS 1.8), η Cisco διευρύνει τα προϊόντα και την υποστήριξη της διαλειτουργικότητας πολλαπλών σημείων, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν διαλειτουργικότητα ανάμεσα στις τερματικές συσκευές Cisco TelePresence και στις τερματικές συσκευές τρίτων κατασκευαστών οι οποίες βασίζονται σε πρότυπα, χωρίς να απαιτείται μία επιπρόσθετη συσκευή hardware transcoding. Η συγκεκριμένη καινοτομία θα απλοποιήσει κατά πολύ τη σύνδεση των βιντεοκλήσεων που πραγματοποιούνται στην γκάμα Cisco TelePresence καθώς και ανάμεσα στη Cisco και σε τερματικές συσκευές άλλων κατασκευαστών.
Άλλα σημαντικά σημεία
Η Cisco ανακοίνωσε έναν αριθμό επιπρόσθετων βελτιώσεων προϊόντων που θα βοηθήσει τους πελάτες και τους συνεργάτες να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν το Cisco TelePresence σε όλη την επιχείρησή τους, καθώς και να προσφέρουν απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη.
