To παιχνίδι Τhe Sims μας μεταφέρει στο Μεσαίωνα με τον τελευταίο του τίτλο, όπου κτίζετε βασίλεια και κάνετε εκστρατείες.


The Sims MedievalTo The Sims Medieval είναι διαθέσιμο για PC/Mac και δίνει στους παίκτες εργαλεία για να δημιουργήσουν ήρωες, να τους οδηγήσουν σε εκστρατείες, να χτίσουν το βασίλειό τους και να φτιάξουν επικές ιστορίες γεμάτες δράμα, ρομαντισμό αλλά και γέλιο.


Χτίζοντας το βασίλειό τους οι παίκτες μπορούν να δημιουργούν Hero Sims με διαφορετικά επαγγέλματα όπως ιππότης, ποιητής, μάγος, παπάς, σιδεράς ακόμα και κατάσκοπος. Κάθε Hero Sim μπορεί να εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο, αφού οι παίκτες μπορούν να ελέγχουν την επαγγελματική ζωή του Sim τους, να μπαίνουν σε διαφορετικές περιπέτειες και να εμπλέκονται σε εκστρατείες παντός είδους. Άλλα νέα στοιχεία του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα που δίνεται στους παίκτες όπως να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις με τις γειτονικές περιοχές.


Το παιχνίδι πλαισιώνεται από εκστρατείες- καθεμία από τις οποίες παρουσιάζει μία καινούργια κατάσταση και μία νέα ευκαιρία να επιλέξουν οι παίκτες ποιους Hero Sims θα ελέγχουν κατά τη διάρκεια κάθε περιπέτειας. Στη συνέχεια, οι παίκτες θα μπορούν να διαλέξουν τον τρόπο που θα ολοκληρώσουν την εκστρατεία τους και τον σκοπό τους καθώς και το Hero Sim που θα είναι ο αρχηγός της εκστρατείας αυτής.


Τα πάντα στο παιχνίδι The Sims Medieval έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργηθεί ένας απίστευτος μεσαιωνικός κόσμος. Από το gameplay των εκστρατειών μέχρι τα μεσαιωνικά αντικείμενα, τα σπαθιά, τα μαστίγια και τους βασιλικούς θρόνους, τη ζεστή όψη των χαρακτήρων και τη γλαφυρή αποτύπωση των Μεσαιωνικών χρόνων, το Sims Medieval είναι σαν να έχει βγει από μεσαιωνικό πίνακα ζωγραφικής. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν να φτιάξουν κάθε νέο Hero Sim που έρχεται στο βασίλειο, επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά του, καθώς και τα ευάλωτα σημεία τους. Επιπλέον μπορούν να στέλνουν τους ήρωες σε επικές εκστρατείες, αλλά και να βεβαιώνονται ότι ζουν μια φυσιολογική, καθημερινή ζωή ζώντας εμπειρίες όπως να θεραπεύουν τα τραύματα των αρρώστων, να επιδίδονται στο εμπόριο εξωτικών προϊόντων, να κατασκευάζουν την πανοπλία τους κλπ.