Μέσα στο 2011 θα ολοκληρωθεί η μεταστέγασή του στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάς.


microsoft-logoΣε μια καθοριστική για την πορεία του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft απόφαση προχωράει η διοίκηση της Microsoft Ελλάς, ανακοινώνοντας τη μεταφορά της έδρας του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Μαρούσι. Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με τους ευρύτερους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας να δώσει προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με τις οποίες η δράση του Κέντρου Καινοτομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.


Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς του Κέντρου Καινοτομίας από τις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας 103, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι, Κηφισίας 221. Η Microsoft Ελλάς θα διαθέσει σημαντικό μέρος των κτηριακών της εγκαταστάσεων στη στέγαση του Κέντρου Καινοτομίας, προβαίνοντας στην απαραίτητη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων. Η μεταστέγαση του Κέντρου Καινοτομίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2011.


Στις νέες εγκαταστάσεις, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα διαθέτει ενισχυμένες υποδομές, ενώ θα λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ενδιαφερόμενων. Παράλληλα, το Κέντρο θα ενισχύσει τις υπηρεσίες του, παρέχοντας σταθερότερες και ταχύτερες υποδομές δικτύου που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και υποστήριξης διπλάσιου αριθμού start-ups.


«Από τη νέα του έδρα, το Κέντρο Καινοτομίας θα ενδυναμώσει τη δράση του, ενισχύοντας τις υποδομές του και εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε καινοτόμες πρωτοβουλίες», δήλωσε ο κ. Patrick Malone, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας και Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς. «Περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη συστέγαση, που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία που παρέχει το Κέντρο δωρεάν, προκειμένου να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να παράγουν καινοτόμο έργο. Η καθημερινότητα στο νέο κτήριο θα είναι πολύ πιο ομαλή, οι παροχές περισσότερες και η δυνατότητα πρόσβασης από τους ενδιαφερόμενους 24ωρη».


Σημειώνεται ότι το Κέντρο Καινοτομίας βραβεύτηκε για τη συνολική συνεισφορά του στην προώθηση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στο πρόσφατο ICT Forum που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2010 στην Αθήνα, με το «Greek ICT award 2010».


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, μέσω των δραστηριοτήτων του, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft:
– Έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 400 εταιρίες σε νέες τεχνολογίες.
– Έχει δώσει δωρεάν πρόσβαση σε εφαρμογές και εργαλεία λογισμικού της Microsoft σε 120.000 φοιτητές (DreamSpark & MSDNAA) και σε 100 start ups (BizSpark).
– Έχει διοργανώσει με επιτυχία το Startup Weekend για 3 συνεχείς χρονιές, ένα τριήμερο εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση αυτή, μέσα από την οποία έχουν αναδειχτεί τουλάχιστον 25 επιχειρηματικές ιδέες.
– Φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του 3 startups, τα οποία έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν στο Κέντρο Καινοτομίας από τις αρχές του χρόνου και αναμένεται να προστεθούν ακόμη 3.
– Πραγματοποιεί κάθε χρόνο το θεσμό του Φοιτητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας Imagine Cup.
– Εκδίδει τον Ελληνικό Χάρτη Καινοτομίας, μια εξειδικευμένη έκθεση με αντικείμενο την πορεία της καινοτομίας στη χώρα μας.