Η πατενταρισμένη τεχνολογία Root Cyclone της νέας Dyson DC32 είναι ειδικά σχεδιασμένη για να παγιδεύει τα αλλεργιογόνα.


Dyson DC32Ο μικροβιολόγος της Dyson, Tony Saville, λέει: «Τα βακτήρια και τα ακάρεα αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας, γι’ αυτό και το σφουγγάρισμα σε σκληρά δάπεδα μπορεί τελικά να αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσής τους. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε το πάτωμα και τις γωνίες, κυρίως γύρω από το κρεβάτι, όπου πέφτουν τα ακάρεα όταν τινάζετε τα σεντόνια και το πάπλωμα.»


Τα ακάρεα είναι η πρώτη αιτία πρόκλησης αλλεργιών μέσα στο σπίτι. Τα περιττώματά τους σε συνδυασμό με τα βακτήρια, τη μούχλα, τα ανθρώπινα κύτταρα και τους μύκητες αποτελούν την οικιακή σκόνη η οποία επηρεάζει το 85% των ατόμων που πάσχουν από αλλεργίες.


Όπως όλες οι σκούπες της Dyson, η DC32 δε βασίζεται σε σακούλες ή φίλτρα για να παγιδεύσει τη σκόνη. Αντιθέτως, η πατενταρισμένη τεχνολογία Root Cyclone ™ διαχωρίζει τη σκόνη από τη ροή του αέρα και γι αυτό δε χάνει απορροφητικότητα.


Οι μηχανικοί της Dyson εξέλιξαν ακόμη παραπάνω την κυκλωνική τεχνολογία και δημιούργησαν τον κεντρικό διαχωριστή που παγιδεύει περισσότερα μικροσωματίδια σκόνης από άλλες κυκλωνικές σκούπες.


Ο κεντρικός διαχωριστής λειτουργεί ως εξής:
1. Εξωτερικός κυκλώνας: Αρχικά, η βρωμιά εισέρχεται σε έναν πανίσχυρο κυκλώνα. Φυγόκεντρες δυνάμεις μέχρι και 500G απομακρύνουν τα μεγαλύτερα σωματίδια σκουπιδιών, τριχών κατοικίδιων και σκόνης τα οποία στη συνέχεια συλλέγονται μέσα στο διαφανή κάδο.
2. Πλέγμα: Ο αέρας περνάει μέσα από τις τρύπες, ενώ το χνούδι και οι τρίχες που έχουν διαφύγει από τον εξωτερικό κυκλώνα διαχωρίζονται και ανακατευθύνονται στο διαφανή κάδο.
3. Κεντρικός διαχωριστής: Ένας δεύτερος, πιο αποτελεσματικός κυκλώνας απομακρύνει σωματίδια σκόνης μεγέθους 0,5micro (μ).
4. Εσωτερικοί κυκλώνες: Τελικά, ένα σύμπλεγμα από μικρότερους, πιο γρήγορους κυκλώνες δημιουργεί φυγόκεντρες δυνάμεις μέχρι και 100.000G, – αποσπώντας από τη ροή του αέρα σωματίδια τόσο μικρά όσο η μούχλα και τα βακτήρια.


Έτσι ο αέρας που εξέρχεται από μια σκούπα Dyson περιέχει μέχρι και 150 φορές λιγότερα βακτήρια και μούχλα από τον αέρα που αναπνέετε.


Το εξάρτημα δαπέδων διπλής χρήσης της DC32 είναι κατάλληλο για ν’ αφαιρεί τις τρίχες των κατοικίδιων και την επίμονη βρωμιά από τα χαλιά αλλά και για τον καθαρισμό ευαίσθητων δαπέδων.


Η DC32 θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από το Νοέμβριο.