Το 9ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με θέμα τις «Ηλεκτρονικές επικοινωνίες & ταχυδρομικές υπηρεσίες στην ενιαία ψηφιακή αγορά» ξεκίνησε σήμερα τις εργασίας του, θέτοντας στο επίκεντρο τις ρυθμιστικές προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς στην ελληνική αγορά, καθώς και τις προοπτικές για την υβριδική τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Δημήτρης Τσαμάκης

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Δημήτρης Τσαμάκης, στην εναρκτήρια ομιλία τόνισε ότι «Η ανταπόκριση της Ελλάδας στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής και η εκπλήρωση των στόχων του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020 συνιστούν κορυφαίας σημασίας προτεραιότητες για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο της χώρας. Η σύγκλιση σε μία ενιαία Ψηφιακή Αγορά προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες για τους καταναλωτές και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, όμως, απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και συνεργασία των εμπλεκόμενων παικτών με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των δικτύων και των δυνατοτήτων που προσφέρουν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΤΤ παραμένει αρωγός και εγγυητής της ρυθμιστικής σταθερότητας, διασφαλίζοντας συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, ποιοτικών υπηρεσιών για τους καταναλωτές και μέγιστου αναπτυξιακού αποτελέσματος για την οικονομία. Ένα μήνυμα που προκύπτει από από τις εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου της ΕΕΤΤ συμπυκνώνεται στα εξής: Ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη είναι και ψηφιακός».

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών 5G και τη βέλτιστη χρήση του φάσματος, καθώς και στη δυναμική του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις δυνατότητες ανάπτυξης στις αγορές ταχυδρομείων και ταχυμεταφορών. 

Στο Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από παρόχους και φορείς της ελληνικής και διεθνούς τηλεπικοινωνιακής και ταχυδρομικής αγοράς, καθώς επίσης στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών.

Οι ομιλίες και τα videos του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ είναι διαθέσιμα στο www.eett.gr

Το Συνέδριο μεταδίδεται ζωντανά στο www.eett.gr