Μήπως τελικά για όλα τα προβλήματα συνδεσιμότητας και αργής μεταφοράς αρχείων στο οικιακό σας δίκτυο δεν φταίει ο πάροχος, αλλά το δωρεάν modem/router του; Η AVM σας προτείνει τον αντικαταστάτη του. 

Mε την κάλυψη του δικτύου VDSL να περιλαμβάνει όλο και περισσότερες περιοχές, αλλά και με την ανάγκη πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο περισσότερων συσκευών, από smartphone μέχρι παιχνιδομηχανές και smart TV, ο ρόλος του modem/router αναβαθμίζεται αισθητά.

Δεν χρειάζεται πια να το κρύψετε στη διακόσμηση του σαλονιού σας και μεταμορφώνεται σε ρυθμιστικό παράγοντα για το πόσο απροβλημάτιστη είναι η διάδρασή σας τόσο με τον «έξω» κόσμο του internet, όσο και με τον «μικρόκοσμο» του τοπικού σας δικτύου. Το FRITZ!Box 7560 έρχεται με κόκκινο design, σήμα κατατεθέν της AVM, για να δώσει αφενός χρώμα στο χώρο σας και αφετέρου ώθηση στις επιδόσεις του δικτύου.

Στο εσωτερικό του, ένα ικανότατο ADSL/VDSL modem συνδυάζεται με ένα wireless router, έτοιμο να διαμοιράσει ταχύτατα οποιοδήποτε αρχείο στις συσκευές σας, όσα GB και αν είναι. Γι’ αυτό φροντίζουν οι 4 gigabit LAN θύρες στην πίσω πλευρά του, που θα απογειώσουν τις διαδικασίες μεταφοράς αρχείων μεγάλου όγκου ή streaming βίντεο εξαιρετικά υψηλών αναλύσεων. Το FRITZ!Box 7560, βέβαια, δεν παραμελεί ούτε τις WiFi συνδέσεις, καθώς ο dual band χαρακτήρας του εξασφαλίζει ταυτόχρονη ασύρματη επικοινωνία τόσο γενιάς AC στην μπάντα των 5GHz, όσο και γενιάς N στην μπάντα των 2.4GHz με ταχύτητες που αγγίζουν τα 866Mbit/s και 450Mbit/s αντίστοιχα. Αν δεν διαθέτετε δίσκο NAS που συνδέεται μέσω ethernet στο τοπικό σας δίκτυο, μια θύρα USB μπορεί να μετατρέψει σε κοινόχρηστο οποιονδήποτε εξωτερικό σκληρό δίσκο (και όχι μόνο) συνδέσετε με αυτή, ώστε να μην τρέχετε με στικάκια και CD από μηχάνημα σε μηχάνημα. Και αν όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, να έχετε υπόψη σας πως τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτού του modem/router τώρα αρχίζουν! Το λειτουργικό FRITZ!OS, που αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία, πρωταγωνιστεί. Από όλες τις καινοτομίες του, αξίζει να σημειωθεί η ευκολία χρήσης, χάρη σε ένα «καθαρό» interface, που προσφέρει αρκετά layers ρυθμίσεων: απλές με καθοδηγητικούς wizards για τους αρχάριους, αλλά και πολύπλοκες για τους απαιτητικούς expert των δικτύων. Εμφαση έχει δοθεί στην ασφάλεια, ενώ οι εφαρμογές FRITZ!Apps (για Android και iOS) δίνουν άλλους ορίζοντες στη λειτουργικότητα της συσκευής. Εκτός από πλήρη απομακρυσμένη διαχείριση/εποπτεία του FRITZ!Box 7560, μπορείτε να απαντήσετε ή να πραγματοποιήσετε ακόμα και τηλεφωνικές κλήσεις της τοπικής τηλεφωνικής σας γραμμής από απόσταση μέσω του smartphone σας!

Το… πολυπράγμον modem/router της AVM ενσωματώνει και σταθμό βάσης DECT, ώστε να έχετε τα εργαλεία για ένα πληρέστατο IP τηλεφωνικό δίκτυο, συμβατό μάλιστα και με αναλογικές συσκευές (τηλέφωνα, φαξ, τηλεφωνητές) χάρη στην αντίστοιχη θύρα. Με τη βοήθειά του 7560, μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε τα ηχητικά μηνύματα του τηλεφωνητή και τα φαξ σας κατευθείαν στο e-mail σας!

-Συμβατό τόσο με VDSL (έως 100Mbit full vectoring) όσο και με ADSL γραμμές

-4x gigabit Ethernet για ταχύτατη ενσύρματη σύνδεση συσκευών

-Dual-band WiFi AC+N – Wireless AC έως 866Mbit/s στα 5GHz και Wireless N έως 450Mbit/s στα 2.4GHz

-1xUSB 2.0 θύρα για κοινή χρήση εκτυπωτών, εξωτερικών σκληρών δίσκων κ.ά.

-Ενσωματωμένος σταθμός βάσης DECT για έως και έξι τηλέφωνα handsets

-Θύρα a/b (RJ11) για αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές, τηλεφωνητές και φαξ, πολύτιμη για IP λύσεις τηλεφωνίας

-Εύχρηστο και πανίσχυρο λειτουργικό FRITZ!OS με υποστήριξη smart home, IP τηλεφωνίας και εφαρμογών για smartphone (FRITZ!Apps) που εξασφαλίζουν απομακρυσμένο χειρισμό, πρόσβαση σε αρχεία, ακόμα και λήψη/πραγματοποίηση κλήσεων από την τοπική γραμμή σας, ενώ απουσιάζετε από τον χώρο!