Σχεδιάστηκε για να καταλάβει τον «θρόνο» του απόλυτου smartphone από τη Samsung, η οποία καταθέτει σε αυτό καινοτομίες, όπως η κυρτή οθόνη «Infinity» που εκμηδενίζει τα περιθώρια γύρω της.

Σε μια κατακερματισμένη αγορά όπου αναρίθμητα brand καταθέτουν αδιάκοπα τις δικές τους προτάσεις, είναι πολύ δύσκολο για ένα smartphone να βρει τα στοιχεία εκείνα που θα το κάνουν να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Το χαρισματικό Samsung Galaxy S8 δείχνει να μην συμμερίζεται την ίδια άποψη και επιβάλλει την παρουσία του όπου κι αν βρεθεί, χάρη σε ένα design τόσο ιδιαίτερο, που αναγκάζει όσους χρησιμοποιούν τη λέξη «κομψό» για τις δικές τους συσκευές να το ξανασκεφτούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η Samsung δεν έχει διάθεση απλώς να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της στην αγορά των premium smartphone, αλλά επιχειρεί να τους προκαλέσει ανοιχτά να την αντιγράψουν! Τον λόγο τον αντικρίζει κανείς με το που θα έρθει σε οπτική επαφή με το S8. Η κυρτή οθόνη μοιάζει να αγκαλιάζει με φυσικότητα τη συσκευή, εκμηδενίζοντας τα περιθώρια στο σασί και καταργώντας οποιοδήποτε κουμπί στην πρόσοψη. Το πλήκτρο «home» βρίσκεται στη συνηθισμένη θέση αλλά σε ασυνήθιστο σημείο, κάτω δηλαδή από την επιφάνεια της οθόνης! Παραμένει αόρατο μέχρι να το χρειαστείτε, αλλά είναι πάντοτε διαθέσιμο με απλό πάτημα, δηλώνοντας τη διακριτική παρουσία του με μια αισθητή ανάδραση στο δάχτυλό σας. Δικαιολογημένα η Samsung επέλεξε να βαφτίσει «Infinity» την καινούρια της οθόνη, υπογραμμίζοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη φετινή high-end πρόταση του κορεατικού κολοσσού…

Μια «κινηματογραφική» οθόνη για Oscar!

Παρά την χορταστική διαγώνιο των 5.8 ιντσών (6.2’’ για το μεγαλύτερο S8+), η οθόνη του S8 δεν συνεπάγεται μιας ογκώδους και δύσκολης στη χρήση συσκευής, το αντίθετο μάλιστα. Το πάχος τοποθετείται γύρω στα 8 χιλ. ενώ ο… εξοστρακισμός των περιθωρίων και η υιοθέτηση της… μακρόστενης κινηματογραφικής αναλογίας 18.5:9, οδηγεί σε μια συσκευή περίπου τόση όση και η οθόνη της!

Η 2960x1440p, 570 pixel-per-inch Quad HD+ οθόνη διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση που είναι διαθέσιμη έως τώρα σε smartphone με OLED τεχνολογία. Επιπλέον, το Galaxy S8 είναι το πρώτο smartphone που έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό UHD Alliance ως «Mobile HDR Premium», πιστοποιώντας τη δυνατότητα της οθόνης να αποτυπώσει το περιεχόμενο HDR με ζωντανά χρώματα. Εν μέρει αυτό είναι εφικτό εξαιτίας του ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου φωτεινότητας. Το S8 παράγει έως και 1,020 nits υπό έντονες συνθήκες φωτισμού – όπως είναι το έντονο φως του ήλιου – με ανάκλαση οθόνης μόλις 4,5%. Ο συνδυασμός υψηλής φωτεινότητας και χαμηλής ανάκλασης της οθόνης οδηγεί σε ένα ασυναγώνιστο αποτέλεσμα αντίθεσης φωτός.

Η χρήση Corning Gorilla Glass 5 τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος της συσκευής επισφραγίζει το πολυτελές φινίρισμα με την απαραίτητη ανθεκτικότητα. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα πιστοποιημένο IP68 τηλέφωνο, γεγονός που το θωρακίζει απέναντι σε νερό και σκόνη.

Κάμερα για τα δύσκολα

Το Galaxy S8 έχει εξοπλιστεί με μία προηγμένη εμπρόσθια κάμερα 8MP F1.7 Smart autofocus και μία κύρια κάμερα 12MP F1.7 Dual Pixel για βέλτιστες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, με μεγέθυνση και χωρίς να είναι θολές, διαθέτοντας αναβαθμισμένη επεξεργασία εικόνας. Άλλωστε στη… σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας, μακριά από εργαστηριακές μετρήσεις ή συνθήκες φωτογραφικού studio, η στιγμή που θα θελήσουμε να απαθανατίσουμε σχεδόν ποτέ δεν συνοδεύεται από ευνοϊκές συνθήκες για φωτογράφιση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αμφότερες οι κάμερες του S8 δείχνουν τα δόντια τους.

Ξεπερνώντας τις αυτονόητες κορυφαίες επιδόσεις

Από την καλύτερη συσκευή που έχει καταθέσει η Samsung στην ιστορία της, προφανώς όλοι περιμένουν τα αυτονόητα: έναν ταχύτατο επεξεργαστή που δεν χωρά αμφισβητήσεις. Ο οκταπύρηνος Exynos 8895 (το πρώτο 10nm chip της αγοράς συνεπάγεται καλύτερες και λιγότερο ενεργοβόρες επιδόσεις) ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο του, με τέσσερεις πυρήνες Cortex-A53 να εξασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας στις καθημερινές σας λειτουργίες και τέσσερεις πυρήνες ειδικά σχεδιασμένοι από τη Samsung να «σανιδώνουν» το γκάζι στα 2.3GHz όταν αυτό απαιτείται, υποβοηθούμενοι από την πολυτέλεια των 4GB RAM. Στα γραφικά, η GPU ARM Mali-G71 προσφέρει gaming εμπειρίες ποιότητας παιχνιδομηχανής, ενώ το παρεχόμενο Game Pack διαθέτει κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων τίτλων που υποστηρίζονται από το Vulkan API. Το chipset εξασφαλίζει και gigabit LTE και Wi-Fi συνδέσεις με υποστήριξη ταχυτήτων έως και 1Gbps!

Ασφάλεια και λειτουργικότητα

Το Galaxy S8 βασίζεται στο Samsung Knox, μία πλατφόρμα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων. Επιπλέον, παρέχεται μία ευρεία επιλογή βιομετρικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, αισθητήρα ίριδας και αναγνώριση προσώπου, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν την ασφαλή μέθοδο βιομετρικής πιστοποίησης, που τους ταιριάζει καλύτερα. Με μια ματιά σας, με το δάχτυλό σας, με το πρόσωπό σας ή με τα κλασικά pin και μοτίβο, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας και να απολαύσετε τις υπηρεσίες του Bixby, του νέου έξυπνου περιβάλλοντος λειτουργίας της Samsung. Tο Bixby προσφέρει ένα «μπουκέτο» υπηρεσιών με άνετη πλοήγηση, αξιοποιώντας απλές εντολές. Η λειτουργία φωνητικών εντολών του Bixby σταδιακά ενσωματώνεται σε πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων της κάμερας, των επαφών, του gallery, των μηνυμάτων και των ρυθμίσεων. Οι δυνατότητες ανταπόκρισης με βάση τα συμφραζόμενα επιτρέπουν στο Bixby να προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια, βάσει όσων μαθαίνει για τα ενδιαφέροντα, την κατάσταση και την τοποθεσία του χρήστη. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν αγορές, να ψάξουν για εικόνες και να λάβουν λεπτομέρειες σχετικά με κοντινά μέρη με την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Αξεσουάρ που ενισχύουν την εμπειρία

Τα νέα υψηλής απόδοσης ακουστικά από την AKG by Harman, που προσφέρουν ήχο χωρίς συμβιβασμούς για ασυναγώνιστη ποιότητα, διατίθενται ως accessory μέσα στο κουτί μαζί με το νέο smartphone. Αυτά τα ακουστικά προσφέρουν άνετη εφαρμογή τεχνολογίας υβριδικού καναλιού για καλύτερη μείωση θορύβου και είναι κατασκευασμένα από μεταλλικό – υφασμάτινο υλικό που δεν μπλέκεται.

Παράλληλα, το Galaxy S8 ξεκλειδώνει τις δυνατότητες του νέου Gear VR με χειριστήριο, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Oculus. Προσφέροντας άνετο χειρισμό με το ένα χέρι και πλοήγηση, το χειριστήριο παρέχει καλύτερη διαδραστικότητα κίνησης, κατά την πρόσβαση σε διαδραστικό VR περιεχόμενο. Επίσης, το Galaxy S8 θα συνδέεται με τη νέα κάμερα Gear 360 για τη δημιουργία 4K videos 360 μοιρών και φωτογραφιών 15MP.

Αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ του Galaxy S8 για ενισχυμένη παραγωγικότητα, το Samsung DeX αποτελεί μία μοναδική λύση που μεταμορφώνει το smartphone σας, παρέχοντας μία ασφαλή εμπειρία που προσομοιάζει σε desktop.

Επιπλέον, καθώς όλο και περισσότερες IoT συσκευές μπαίνουν στην αγορά και το συνδεδεμένο δίκτυο γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, το Samsung Connect απλοποιεί τη διαχείριση των έξυπνων συσκευών. Με το Samsung Connect, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν τις IoT συσκευές μέσα από μία γρήγορη διαδικασία διαμόρφωσης τριών βημάτων και να διαχειριστούν όλες τις συνδεδεμένες συσκευές μέσα από μία ενιαία εφαρμογή.

 

Mας άρεσε

-Η επιβλητική «Infinity» οθόνη συντελεί στη δημιουργία ίσως του κομψότερου smartphone που έχει να επιδείξει στην ιστορία της η βιομηχανία

-Πανίσχυρη σύνθεση με ένα αχτύπητο δίδυμο επεξεργαστή και GPU

-Ανθεκτικό σε νερό και σκόνη

-Κάμερα που για ακόμα μια χρονιά θέτει νέα στάνταρτ, ακόμα και στις λήψεις με χαμηλό φωτισμό

 

Δεν μας άρεσε

-Θα προτιμούσαμε τον σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την κάμερα και όχι δίπλα της

-Θα θέλαμε μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία

-Δεν έχει ραδιόφωνο, τι άλλο να βρούμε!

 

Samsung Galaxy S8 | Διαστάσεις 148,9×68,1×8 χιλ., βάρος 152 γρ., οθόνη 5.8 ιντσών, Super AMOLED (Mobile HDR Premium), Quad HD+  ανάλυσης 2960×1440 pixels, κύρια κάμερα Dual Pixel 12MP OIS (F1.7) και εμπρόσθια 8MP AF (F1.7), επεξεργαστής Exynos 8895 Octa με 4x2nd Generation Samsung Custom cores στα 2.3GHz και 4xCortex-A53 στα 1.7GHz με GPU ARM Mali-G71, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικός χώρος επεκτάσιμος μέχρι 256GB με κάρτα microSD, Android 7.0, WiFi (ac), IP68, NFC, aGPS, Glonass, Bluetooth 5.0, fingerprint sensor, v3.1 USB Type-C, 4G+ (LTE Cat. 16). Ενδ. τιμή: 829€

 

Samsung Galaxy S8+ | Διαστάσεις 159,5×73,4×8,1 χιλ., βάρος 173 γρ., οθόνη 6.2 ιντσών, Super AMOLED, Quad HD+  ανάλυσης 2960×1440 pixels, κύρια κάμερα Dual Pixel 12MP OIS (F1.7) και εμπρόσθια 8MP AF (F1.7), επεξεργαστής Exynos 8895 Octa με 4x2nd Generation Samsung Custom cores στα 2.3GHz και 4xCortex-A53 στα 1.7GHz με GPU ARM Mali-G71, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικός χώρος επεκτάσιμος μέχρι 256GB με κάρτα microSD, Android 7.0, WiFi (ac), IP68, NFC, aGPS, Glonass, Bluetooth 5.0, fingerprint sensor, v3.1 USB Type-C, 4G+ (LTE Cat. 16). Ενδ. τιμή: 929€