Το COSMOTE HISTORY της COSMOTE TV, το μοναδικό ελληνικό κανάλι με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, κλείνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Στον ένα χρόνο που βρίσκεται στον ‘αέρα’, το COSMOTE HISTORY έχει προβάλει πάνω από 750 ταινίες και σειρές ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με περισσότερους από 200 διανομείς και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει φιλοξενήσει πλούσια αφιερώματα και ειδικές προβολές, με το 70% του προγράμματός του να είναι ελληνικής παραγωγής. Το κανάλι έχει επίσης παρουσιάσει τρεις νέες σειρές ντοκιμαντέρ, παραγωγής COSMOTE TV, με πρωτότυπη θεματολογία («Αυτοί που Τόλμησαν», «Κορυφές», «Ελλάδα από το Α ως το Ω»), αλλά και αρκετές συμπαραγωγές και έχει καταφέρει να αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο κανάλι προβολής ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, βάσει τηλεθέασης.

Γιορτάζοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το COSMOTE HISTORY φιλοξενεί αυτή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου δύο σπουδαία ντοκιμαντέρ:

  • Στην άκρη του Αιγαίου: Καστελόριζο (21.00), μία συμπαραγωγή της COSMΟΤΕ TV και του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου και Άγγελου Κοβότσου. Το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στο γραφικό Καστελόριζο για μία καταγραφή της ιστορίας του νησιού, των δεινών που υπέστη από τους κατακτητές, της μετανάστευσης, των φυσικών καταστροφών, αλλά και της αναγέννησής του μέσα από τους πολέμους και την φτώχεια.
  • Τα χνάρια των Αργοναυτών (22.:00), ένα ταξίδι στην Τραπεζούντα με τον σκηνοθέτη Αλέξη Μπαρζό να καταγράφει την άνοδο και την πτώση του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, που κατέληξε στον μεγάλο διωγμό στην αυγή του 20ου αιώνα.

Το αφιέρωμα «Ένας χρόνος COSMOTE HISTORY» θα συνεχιστεί όλο τον Ιανουάριο με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00.

Το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέο υλικό στο πλαίσιο της συνεργασίας της COSMOTE TV με Έλληνες και ξένους δημιουργούς, τηλεοπτικούς παραγωγούς και πολιτιστικούς φορείς, ενώ το 2017 θα κάνουν πρεμιέρα στο κανάλι και πολλές νέες εκπομπές παραγωγής COSMOTE TV.