Τα Android smartphones εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα από τις συσκευές iOS, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης μελέτης που έκανε  το Blancco Technology Group.

Βέβαια  αυτή είναι μία μόνο έρευνα, η οποία δεν μπορεί να αποτυπώσει απόλυτα όλη την εικόνα του Android οικοσυστήματος.

Συγκεκριμένα  εντοπίστηκε ότι οι Android συσκευές εμφανίζονται να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες σφάλματος σε best-android-phonesσχέση με τις iOS συσκευές. Τα ποσοστά πιθανότητας σφάλματος στις Android συσκευές είναι 44%, ποσοστό που θεωρείται αρκετά υψηλό, με τις iOS συσκευές να έχουν αντίστοιχο ποσοστό σφαλμάτων 25%.

Ειδικότερα τώρα σχετικά  με τις συσκευές οι οποίες  εμφανίζονται να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά σφάλματος, η έρευνα έδειξε τα Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S5 και Lenovo K3 Note, ως κορυφαία στη σχετική λίστα.

Τα υψηλότερα ποσοστά σφάλματος στο iOS οικοσύστημα έχουν τα iPhone 6 και iPhone 6S, σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Τα περισσότερα σφάλματα εμφανίζονται στην κάμερα, στην επιφάνεια αφής και στην διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας.

Στην Ευρώπη  ειδικότερα, τα περισσότερα σφάλματα εμφανίζονται στο σήμα και στην SD κάρτα. Στην Ασία εμφανίζονται περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, ενώ η έρευνα εξετάζει και τις Android εφαρμογές, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι αρκετά ασταθείς.