Η Ericsson επιδεικνύει αυτήν την εβδομάδα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στο Internet of Things, το 5G και το Cloud στην Ελλάδα.

Στελέχη και ειδικοί της Ericsson από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν και θα επιδείξουν τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, υπηρεσίες και περιπτώσεις χρήσης (use cases) Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), οι οποίες οδηγούν και επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των παρόχων, αλλά και όλων των κλάδων της οικονομίας

Θα παρουσιαστούν επίσης οι τελευταίες τάσεις τόσο του κλάδου των ΤΠΕ όσο και των καταναλωτών όσον αφορά στο IoT, το Cloud, την Ανάλυση Δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (real-time Data Analytics) και το 5G, όπως αυτές αποτυπώνονται σε σειρά πρόσφατων μελετών του Ericsson ConsumerLab. Κινητές Επικοινωνίες, Ευρυζωνικότητα και Cloud εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς σε ουσιαστικούς καταλύτες του ψηφιακού μετασχηματισμού που διαδραματίζεται αυτήν τη στιγμή, και διαπερνά όλους τους κλάδους , τις δημόσιες υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, τις ίδιες τις πόλεις μας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έκδοσης του Ericsson Mobility Report, το Internet of Things (IoT) θα έχει ξεπεράσει τις Κινητές Επικοινωνίες, ως η μεγαλύτερη κατηγορία διασυνδεδεμένων συσκευών ήδη μέχρι το 2018. Επιπλέον, από το σύνολο των 28 δισεκατομμυρίων συσκευών που θα έχουν διασυνδεθεί μέχρι το τέλος του 2021, σχεδόν 16 δισεκατομμύρια προβλέπεται ότι θα ανήκουν στο Internet of Things.

ericsson 5g

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ericsson με τίτλο “Let’s turn ideas into realities” παρουσιάζει στην Αθήνα τις επιχειρηματικές και τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο των παρόχων, αλλά και των επιχειρήσεων άλλων κλάδων της οικονομίας. Θα εστιάσουμε στη ψηφιοποίηση, στο Internet of Things, στο Cloud, καθώς και στην πορεία προς το 5G και το virtualization.
Ο Γιώργος Παπάς, Ericsson Country Manager για την Ελλάδα & Head of Sales, ΟΤΕ Group, δήλωσε με την ευκαιρία: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα για την επίδειξη τόσο σημαντικών και καινοτόμων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Φέτος η Ericsson παγκοσμίως κλείνει 140 συναπτά έτη καινοτομίας στις ΤΠΕ και 37 χρόνια επιτυχημένης δράσης στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, έχουμε επανειλημμένα αποδείξει την ισχυρή μας δέσμευση να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε τον ανοικτό διάλογο με όλους τους παράγοντες της αγοράς, τους πελάτες μας παρόχους ή από άλλους κλάδους, τους συνεργάτες μας, τις αρχές, την πολιτεία και τους φορείς της, καθώς και με κάθε άλλο φορέα καινοτομίας, ούτως ώστε να επιταχύνουμε τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας προς όφελος όλων – των πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και του περιβάλλοντος.»