Η Symantec στοχεύει σε εξαγορά της Blue Coat που θα καθορίσει το μέλλον της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η Symantec Corp. και η Blue Coat, Inc. ανακοινώνουν ότι έχουν εισέλθει σε οριστική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Symantec θα αποκτήσει την Blue Coat έναντι 4,651 δις δολάρια σε μετρητά. Η συναλλαγή έχει εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2016. Ο Greg Clark, Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Coat, θα διοριστεί Διευθύνων Σύμβουλος της Symantec και θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Symantec μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η Blue Coat είναι παγκόσμιος ηγέτης σε μερίδια αγοράς όσον αφορά στον τομέα του Web Security με ένα ευρέως αναγνωρισμένο χαρτοφυλάκιο ολοκληρωμένων τεχνολογιών που χρησιμεύει ως μια αξιόπιστη πλατφόρμα που παρέχει ασφάλεια στο Cloud σε πάνω από 15.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο. Για τη χρήση της Blue Coat της οποίας το οικονομικό έτος έληξε στις 30 Απριλίου 2016, τα καθαρά έσοδα (generally accepted accounting principles – GAAP) ανήλθαν σε 598 εκατομμύρια δολάρια και τα non-GAAP έσοδα σε 755 εκατ. δολάρια, με ετήσια αύξηση 17% που υποστηρίχθηκε από νέα προϊόντα αλλά και νέους πελάτες. Για την ίδια χρονική περίοδο, η εταιρεία είχε λειτουργικά περιθώρια non-GAAP της τάξεως του 22% και ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 135 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, για το χρονικό αυτό διάστημα, τα λειτουργικά περιθώρια GAAP ήταν -42%.

Καθορίζοντας το μέλλον του Cybersecurity

Με την εξαγορά της Blue Coat, η Symantec θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση και θα καθορίσει το μέλλον της ασφάλειας του κυβερνοχώρου, ενώ θα δώσει το ρυθμό για καινοτομίες στην αγορά ασφάλειας παγκοσμίως. Η συνδυασμένη εταιρεία θα:

Προστατεύει τους καταναλωτές από περισσότερες απειλές στον κυβερνοχώρο, με την καλύτερη λύση προστασίας, ανίχνευσης και αποκατάστασης σε όλο το endpoint, το e-mail, το δίκτυο και τους servers. H εταιρεία θα συνδυάσει την ηγετική θέση της Symantec στο threat telemetry με την δικτυακή και cloud ασφάλεια της Blue Coat παρέχοντας πλέον διαφοροποιημένες λύσεις ασφάλειας στα εκατοντάδες εκατομμύρια των endpoints και των servers και τα δισεκατομμύρια των e-mail και web συναλλαγών.

Βοηθά τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν με ασφάλεια το cloud. Η Symantec θα είναι σε θέση να παρέχει ασφάλεια για cloud generation από δεδομένα και εφαρμογές των χρηστών, για το cloud, από και προς αυτό. Οι δυνατότητες πρόληψης απώλειας δεδομένων της εταιρείας θα εφαρμοστούν στο web proxy και σε πάνω από 12.000 εφαρμογές cloud.

Συνδυάζει την τεράστια κλίμακα των επενδύσεων σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης στον κυβερνοχώρο με την έρευνα στον τομέα των απειλών παγκοσμίως. Οι επενδύσεις αυτές καλύπτουν πάνω από 3.000 μηχανικούς και ερευνητές, καθώς και εννέα κέντρα Threat Response.

«Με αυτή τη συναλλαγή, θα έχουμε την κλίμακα, το χαρτοφυλάκιο και τους αναγκαίους πόρους για να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή καινοτομίας που θα σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην προστασία των μεγάλων πελατών και των καταναλωτών τόσο από τις εσωτερικές απειλές όσο και από εξελιγμένους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Μαζί, θα είμαστε σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουμε το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των απειλών, τις μαζικές αλλαγές που έφερε η στροφή προς τα κινητά και το cloud, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από ρυθμιστικές και αρχές προστασίας της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο Dan Schulman, Πρόεδρος της Symantec. «Ο Greg και ολόκληρη η ηγετική ομάδα της Blue Coat έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά για την ενίσχυση, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Εκτός από ένα αποδεδειγμένο ιστορικό με κερδοφόρα ανάπτυξη, ο Greg κατέχει σημαντική εμπειρία σε θέματα ηγεσίας, βαθιά εμπειρία στην ασφάλεια και μια επιτυχημένη ιστορία ετών στην ενσωμάτωση εταιριών σε ένα ενιαίο χαρτοφυλάκιο. Αυτός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί της Symantec και να προχωρήσει η εταιρεία ως ηγέτης στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου».

«Εκ μέρους του διοικητικού Συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω τον Ajei Gopal για την αποφασιστική και διορατική ηγεσία του ως Interim President και COO μας, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία της μετάβασης αυτής και αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος της ομάδας για την απόκτηση της Blue Coat. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Thomas Seifert και Scott Taylor, καθώς και την υπόλοιπη διευθυντική ομάδα της Symantec, για το σθένος τους και τη σκληρή δουλειά, η οποία βοήθησε στο να μας επιτρέψει να ανακοινώσουμε αυτή τη μετασχηματιστική εξαγορά », πρόσθεσε ο κος Schulman.

Ο Greg Clark, Chief Executive Officer της Blue Coat, δήλωσε, «Η Symantec προστατεύει σήμερα παγκόσμιες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και μεμονωμένους καταναλωτές με λύσεις ενάντια σε απειλές, προστασία δεδομένων και πληροφοριών, αλλά και υπηρεσίες διαχείρισης. Ομοίως, η Blue Coat είναι η αξιόπιστη πηγή για την προστασία δισεκατομμυρίων web συναλλαγών καθημερινά και είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην αναπτυσσόμενη αγορά της ασφάλειας στο cloud. Με τον συνδυασμό των δύο εταιρειών θα προσφέρουμε στους πελάτες σε όλο τον κόσμο, από μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις μέχρι και μεμονωμένους καταναλωτές, μία απαράμιλλη προστασία από απειλές και απαράμιλλη ασφάλεια στο cloud. Ο συνδυασμός των υπαλλήλων της Blue Coat και της Symantec θα είναι σε θέση να οδηγούν την ουσιαστική ανάπτυξη και να διευρύνουν τα όρια της καινοτομίας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου δίνεται να είμαι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Symantec και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ισχυρότερη και πιο έμπειρη ομάδα ασφάλειας για να πραγματοποιήσουμε μαζί τα πολλά στρατηγικά και οικονομικά οφέλη της συναλλαγής αυτής».

symantec side logo

Ο Thomas Seifert, Chief Financial Officer της Symantec, δήλωσε «Με τα 150 εκατομμύρια δολάρια σε αναμενόμενες καθαρές ετήσιες συνέργειες κόστους και με την προγραμματισμένη εξοικονόμηση καθαρού κόστους ύψους 400 εκατ. δολαρίων που ανακοινώσαμε πριν λίγο καιρό, η συναλλαγή αυτή θα επιτρέψει στη Symantec να βελτίωση την κερδοφορία της, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και την ανάπτυξη. Η εξαγορά αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα non-GAAP κέρδη μας και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας».

Δημιουργώντας μια ισχυρή επιχείρηση μια ηγετική ομάδα που εστιάζει στο integration planning

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να καθοδηγείται από τον νυν πρόεδρο της Symantec, κο Schulman. O κος Clark θα είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ο κος Seifert θα συνεχίσει ως Chief Financial Officer. Τα μέλη της διευθυντικής ομάδας της Blue Coat θα συνεχίσουν και στη Symantec.

Ο κ Schulman πρόσθεσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει την διευθυντική ομάδα διαχείρισης της Symantec για τη συνεχή αφοσίωση και τη δέσμευση στην εταιρεία και να καλωσορίσει την ομάδα της Blue Coat».

Η ενοποίηση των δύο εταιρειών θα καθοδηγείται από στελέχη τόσο της Symantec όσο και της Blue Coat, με τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης να ξεκινά άμεσα. Οι εταιρείες αναμένουν μια αποτελεσματική και επιτυχή ενοποίηση. Η ενοποιημένη εταιρεία θα εδρεύει στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Επένδυση στο μέλλον της Symantec
Όσον αφορά στη συναλλαγή, η Silver Lake (τεχνολογικός επενδυτής) έχει συμφωνήσει να προβεί σε πρόσθετη επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε 2,0% μετατρέψιμων ομολογιών λήξεως 2021 της Symantec, διπλασιάζοντας την επένδυσή της στην Symantec σε 1 δις δολάρια. Επιπλέον, η Bain Capital, πλειοψηφικός μέτοχος στην Blue Coat συμφώνησε να κάνει επένδυση 750 εκατομμύρια δολαρίων σε μετατρέψιμα ομόλογα.

Σε σχέση με την επένδυση αυτή, ο David Humphrey, Διευθύνων Σύμβουλος της Bain Capital Private Equity, θα διοριστεί μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Symantec.

Σχετικά με την Blue Coat
Η Blue Coat Inc είναι ο κορυφαίος πάροχος προηγμένων λύσεων ασφάλειας web για την παγκόσμιες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις προστατεύοντας πάνω από 15.000 οργανισμούς, εκ των οποίων πάνω από το 70% να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Fortune Global 500. Μέσω των Blue Coat Security Platform, Blue Coat unites network, security and cloud, προστατεύονται επιχειρήσεις και οργανισμοί αλλά και οι χρήστες τους από απειλές στον κυβερνοχώρο, είτε βρίσκονται στο δίκτυο, το διαδίκτυο, το cloud, ή σε φορητή συσκευή.