Οι LG οθόνες κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους των πλοίων Blue Star και Superfast Ferries.

Η Attica Group, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των επιβατών που επιλέγουν τους προορισμούς της, εμπιστεύτηκε τις ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακής σήμανσης της LG Electronics (LG) για την προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων και τηλεοπτικού προγράμματος στους κοινόχρηστους χώρους των πλοίων της. Έτσι, προχώρησε στην επιλογή και την εγκατάσταση LG οθονών digital signage και τηλεοράσεων επαγγελματικής χρήσης στα πλοία της Blue Star Ferries και Superfast Ferries.

Για το έργο επιλέχθηκαν προϊόντα από τις νέες σειρές LG LY330C, LG LY340C και LG LY540S (SuperSign TV), καθώς και από τη σειρά LS33 οι οποίες περιλαμβάνουν τηλεοράσεις επαγγελματικής χρήσης και ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακής σήμανσης που διακρίνονται για την υψηλή ευκρίνεια και τη φωτεινότητά τους, στοιχεία απαραίτητα για χώρους όπως οι κοινόχρηστοι χώροι ενός πλοίου.

Η σειρά επαγγελματικών τηλεοράσεων LG SuperSign LED (LY540S) είναι ιδανική για εφαρμογές digital signage σε πολυσύχναστους χώρους, όπως πλοία, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, τράπεζες, εστιατόρια, νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, αεροδρόμια, ή σταθμούς μετρό. Οι οθόνες ψηφιακής σήμανσης SuperSign συνοδεύονται από ειδικό software με 70 προεγκατεστημένα templates για την προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων, ενώ διαθέτουν πάνελ τεχνολογίας IPS, ενσωματωμένα ηχεία και δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης, θύρα LAN, εισόδους USB, Component και HDMI, αναλογική και οπτική έξοδο ήχου, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με PC.

LG_Attica Group Ferries Case Study_3

Μέχρι και 50 συσκευές LY540S μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να ελέγχονται εξ’ αποστάσεως από ένα κεντρικό σημείο χωρίς κανένα κόστος για αγορά λογισμικού. Επιπλέον, προσφέρουν και τη δυνατότητα ξεχωριστής επιλογής ή ρύθμισης των μηνυμάτων που προβάλλονται σε κάθε συσκευή, ακόμη και σε προκαθορισμένο χρόνο (Date & Time Schedule). Η σειρά LG LY540S περιλαμβάνει μοντέλα 42’’, 47’’, 55’’ και 60’’ ιντσών.

Οι επαγγελματικές τηλεοράσεις LG LY330C & LG LY340C, χάρη στο σύγχρονο σχεδιασμό και τα προηγμένα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, αναβαθμίζουν την εμπειρία θέασης που αποκομίζουν οι επιβάτες των πλοίων Blue Star Ferries/Superfast Ferries, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένο δέκτη DVBT/C για λήψη επίγειας ψηφιακής και καλωδιακής τηλεόρασης, ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένη ψυχαγωγία ακόμη και στο μέσο της θάλασσας.

Παράλληλα, μπορούν να συνδεθούν με ένα ειδικό πλαίσιο με θύρες εισόδου διαφόρων τύπων (Remote Jack Pack), ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τα περισσότερα μοντέλα φορητών συσκευών (smartphones, players κλπ.), για απευθείας αναπαραγωγή περιεχομένου AV, ενώ υποστηρίζουν το πρότυπο MHL (Mobile HighDefinition Link) για εύκολη μεταφορά αρχείων εικόνας και ήχου μέσω σύνδεσης HDMI. Από πλευράς διαστάσεων, η σειρά LG LY340C (HD) περιλαμβάνει μοντέλα 22″, 28’’ και 32″ ιντσών, ενώ η σειρά LG LY330C (Full HD) μοντέλα 22’’, 28’’, 32’’, 39’’, 42’’, 47’’, 55’’ και 60’’ ιντσών.

LG_Attica Group Ferries Case Study_4

Τέλος, οι επαγγελματικές οθόνες της σειράς LG LS33A των 32’’ & 42’’ που τοποθετήθηκαν έχουν πάχος μόλις 55,5 mm και λεπτό πλαίσιο (bezel) πάχους 8,5 mm, ιδανική για μικρούς ή περιορισμένους χώρους και δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε μορφή “portrait” ή “landscape”, χωρίς καμία αλλοίωση της ποιότητας της εικόνας. Ταυτόχρονα, είναι ενεργειακά αποδοτικές, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση του λειτουργικού κόστους. Η σειρά LS33A της LG περιλαμβάνει οθόνες τεχνολογίας LED Full HD (ανάλυση 1920 x 1080) με πάνελ IPS, διαστάσεων 32’’, 42’’, 47’’, 55’’ και 65’’.

Ο κ. Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, σχολίασε σχετικά με τη συνεργασία:

«Είμαστε πραγματικά πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με την Attica Group, όπου για την ενημέρωση των επιβατών, επέλεξαν την τεχνογνωσία και τις ολοκληρωμένες λύσεις της LG δείχνοντας εμπιστοσύνη στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα διευρύνουμε ακόμα περισσότερο την συνεργασία μας προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, με γνώμονα την υψηλή ποιότητα, την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την αξιοπιστία για την ολοκληρωμένη κάλυψη οποιασδήποτε τεχνολογικής ανάγκης».