Τα ισχυρά specs της νέας Huawei ναυαρχίδας ήρθαν στο φως.

Μετά από πολλαπλές διαρροές και φήμες ανακοινώθηκε το Huawei P9 σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο. Μαζί του και το Huawei P9 Plus, το οποίο είχε φημολογηθεί ότι θα ονομαστεί P9 Max.

To techpress.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει τα επίσημα -πλέον- χαρακτηριστικά του Huawei P9.

huawei

Το επαναστατικό Huawei P9 έρχεται με Full HD οθόνη των 5,2 ιντσών (με πολύ μικρό bezel αριστερά και δεξιά της οθόνης)και 64-bit οκταπύρηνο επεξεργαστή Hilicon Kirin 955 στα 2.5GHz. Στα specs επιδόσεων της “δυνατής” ναυαρχίδες έρχονται να προστεθούν τα 3GB μνήμης RAM και τα 32GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία επεκτείνεται με κάρτα microSD.

Πρόκειται για μια Android 6.0 Marshmallow πρόταση που θέτει υψηλά τον πήχη με τη διπλή κύρια κάμερα των 12MP που υπογράφεται από τη συνεργασία της Huawei με τη Leica και συνοδεύεται από την τεχνολογία Hybrid Focus που χαρίζει στην κάμερα ταχύτητα, ακρίβεια και σταθερότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η μια κάμερα είναι “ειδική” στις έγχρωμες photos και η άλλη στις μονόχρωμες, γεγονός που χαρίζει λήψεις με “ζωντανά” χρώματα και λεπτομέρεια ακόμα και υπο σκοτεινές συνθήκες. Και οι δυο αισθητήρες “δουλεύουν” μαζί για να εξελίξουν την αντίθεση κατά 50% στις λήψεις, τριπλασιάζοντας την ίδια στιγμή το φως που λαμβάνει η συσκευή.

Huawei_P9_

Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι οι κεντρικές κάμερες δεν προεξέχουν από την επιφάνεια της συσκευής. Τέλος, όσον αφορά τη selfie κάμερα, φτάνει τα 8MP.

Το P9 διαθέτει μίνιμαλ DNA design, όπως οι προηγούμενες ναυαρχίδες της σειράς Ρ (Platinum) της Huawei. Κάθε συσκευή P9 είναι μια τέλεια κατασκευή από κορυφαίο 2.5D γυαλί και αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, με σμιλευμένες άκρες, στρογγυλοποιημένες με την τεχνική κοπής διαμαντιού.

Η 64GB έκδοση του P9 κυκλοφορεί με χρυσό φινίρισμα (Haze Gold), θέτοντας νέα στάνταρς στο βιομηχανικό design, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως  οι γραμμές βούρτσας και το μεταλλικό γυάλισμα με ακρίβεια μικρο-επιπέδων, για να  δημιουργήσουν μια ημιδιάφανη μεταλλική επιφάνεια. Επιπρόσθετα, η Λευκή  Κεραμεική (Ceramic White) έκδοση του P9 είναι περισσότερο λεία από τα βαμμένα σώματα των πολυτελών αυτοκινήτων, αντανακλώντας και διαθλώντας το φως σε διαφορετικές σκιάσεις, δημιουργώντας εκπληκτικά χρώματα καθώς οι συνθήκες του περιβάλλοντος μεταβάλλονται.

HUAWEI P9

Πέρα από τη μπαταρία των 3000 mAh, το Huawei P9 προστατεύει την ιδιωτικότητα και τις απόρρητες πληροφορίες των χρηστών με την πρωτοφανή τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος της Huawei. Ο ενισχυμένος αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύσουν και να διαφυλάξουν τις συσκευές τους, μειώνοντας σημαντικά την περίπτωση εξαπάτησης ή υποκλοπής, καθώς  οι χρήστες μπορούν εύκολα και γρήγορα να ασφαλίσουν το smartphone τους.

Η Huawei αποκάλυψε, επίσης, το P9 Plus, με οθόνη 5.5 ιντσών και μεγαλύτερη μπαταρία 3.400mAh. Το P9 Plus προσφέρει επίσης dualIC Rapid Charge, προσφέροντας στους χρήστες 6 ώρες ομιλίας μετά από φόρτιση 10 λεπτών.

Αξιοποιώντας την αξεπέραστη τεχνογνωσία της Huawei στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τα P9 και P9 Plus διαθέτουν εκπληκτικές νέες λειτουργίες όπως η αρχιτεκτονική εικονικής-τριπλής-κεραίας, σχεδιασμένη για χρήστες που χρειάζονται απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε κινητά και Wi-Fi δίκτυα, για να εκμεταλλεύονται πλήρως τη δύναμη του mobile Internet όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο.

Ηuawei P9

Οθόνη 5.2” Full HD LCD
Επεξεργαστής 64bit octa-core Kirin 955
Μνήμη RAM 3GB
Αποθηκευτικός χώρος 32GB
Διπλή κάμερα 12MP+12MP με φακούς Leica
Εμπρόσθια κάμερα 8MP
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
WiFi, Bluetooth, GPS, 4G LTE,
Λειτουργικό Android 6.0 Marshmallow
Μπαταρία 3000mAh

huawei p9

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Huawei P9 θα κυκλοφορήσει το Μάϊο. Η τιμή για το P9 (3GB + 32 GB) φτάνει τα €549, ενώ για το P9 Plus (4GB + 64 GB) τα €699.

«Στη Huawei είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε -με το P9- να προσφέρουμε στους χρήστες την καλύτερη εμπειρίας φωτογραφίας από smartphone, αξιοποιώντας τις εκπληκτικές δυνατότητες της Leica, της ηγέτιδας εταιρίας στον χώρο της φωτογραφίας για περισσότερο από έναν αιώνα», δήλωσε ο Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. «Οι καταναλωτές σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να βγάζουν δισεκατομμύρια φωτογραφίες κάθε χρόνο, καθιστώντας την λειτουργία της φωτογραφίας ιδιαίτερα σημαντική για την εμπειρία χρήστη. Οι χρήστες του Ρ9  μπορούν, πια, να αποτυπώνουν εικόνες με πρωτόγνωρη ευκρίνεια, ζωντάνια και αυθεντικότητα, με ένα πανίσχυρο, πανέμορφο smartphone».