Φωτογράφιση με flash; H Sony σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο… και ασύρματα.

Η Sony παρουσίασε, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το πρωτότυπο ενός νέου ασύρματου συστήματος ελέγχου φωτισμού για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των επαγγελματιών φωτογράφων της Sony, στο The Photography Show 2016.

Σχεδιασμένο για να έχει πλήρη συμβατότητα με της φωτογραφικές μηχανές Alpha (Mirrorless και DSLR) και με εξωτερικές μονάδες flash, το νέο σύστημα φωτισμού θα περιλαμβάνει ασύρματο οδηγό (wireless radio commander) FA-WRC1M, καθώς και ασύρματο δέκτη FA-WRR1.

Με μέγιστο εύρος 30 μέτρων (περ. 98 πόδια), το νέο σύστημα θα δημιουργήσει μια εξαιρετική εμπειρία φωτογράφισης με flash, με μοναδικές επιδόσεις σε όλους τους τύπους συνθηκών λήψης. Συνολικά, το σύστημα μπορεί να ελέγξει έως και 15 ξεχωριστές μονάδες flash σε έως και 5 ομάδες λήψης.

sony flash

Κατά τη χρήση του συστήματος, οι φωτογράφοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την έκθεση των συνδεδεμένων μονάδων flash, είτε χειροκίνητα, είτε αυτόματα, ανάλογα με την προτίμηση τους. Επιπλέον, το νέο σύστημα ελέγχου φωτισμού θα είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα συγχρονισμού flash, μέχρι και 1/250 του δευτερολέπτου με το συγχρονισμό υψηλής ταχύτητας (HSS) που επίσης διατίθεται.

Το νέο Σύστημα Ασύρματου Ελέγχου Φωτισμού θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2016.