Προς νέες συνεργασίες και προϊόντα κινείται η Intel για την ανάπτυξη πιο ισχυρού ασύρματου δικτύου 5G.

Η Intel Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα, στο πλαίσιο της έκθεσης MWC 2016 στη Βαρκελώνη, νέες συνεργασίες και προϊόντα, θέτοντας τα θεμέλια για ταχύτερα, εξυπνότερα και αποδοτικότερα ασύρματα δίκτυα 5G, σχεδιασμένα για συναρπαστικές νέες εμπειρίες για την καθημερινότητα.

Ενσωματωμένες συσκευές σε αθλητικό εξοπλισμό, drones με δυνατότητες αποφυγής συγκρούσεων, αυτόνομα οχήματα, διατάξεις που υποστηρίζουν τις « έξυπνες πόλεις», συνδέσεις «πραγμάτων» μεταξύ τους, με ανθρώπους και υπηρεσίες cloud, επιβαρύνουν όσο ποτέ τα σημερινά ασύρματα δίκτυα.

«Δισεκατομμύρια έξυπνων και διασυνδεδεμένων συσκευών, εξατομικευμένες υπηρεσίες μεγάλου όγκου δεδομένων και εφαρμογές στο cloud δημιουργούν την ανάγκη για εξυπνότερα και ισχυρότερα δίκτυα», δήλωσε η Aicha Evans, Corporate Vice President και General Manager του τμήματος Communication and Devicesτης Intel. «Η μετάβαση στο 5G συνδυάζει τις επικοινωνίες και το computing και αποτελεί μια θεμελιώδη μετατόπιση για τον κλάδο. Είναι απαραίτητο να τεθούν τα θεμέλια για τα μελλοντικά δίκτυα 5G τώρα, με στόχο να καταστούν εφικτές οι συναρπαστικές εμπειρίες του μέλλοντος.»

Εξειδικευμένες συνεργασίες

Η Intel συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρείες του mobile οικοσυστήματος, έτσι ώστε να προετοιμάσει το περιβάλλον για τη μελλοντική διάδοση της εμπορικής διάθεσης των δικτύων 5G.
Οι Ericsson και Intel συνεργάζονται με mobile operators στην παροχή λύσεων 5G και προβαίνουν σε κοινές δοκιμές, οι οποίες αποτελούν προέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας για το μετασχηματισμό των δικτύων, του cloud και του IoT.
• Οι KT και Intel θα διενεργήσουν δοκιμές στο 5G εντός του 2018, με τις οποίες θα αναπτύξουν και θα πιστοποιήσουν την ασύρματη τεχνολογία 5G, καθώς και τις σχετιζόμενες συσκευές, τις πλατφόρμες εικονικής δικτύωσης και κοινές προσπάθειες τυποποίησης.
• Οι LG Electronics και Intel θα αναπτύξουν και θα δοκιμάσουν σε πιλοτικό επίπεδο την τεχνολογία τηλεματικής 5G για την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων.
• Οι Nokia και Intel συνεργάζονται σε πρώιμες τεχνολογίες 5G και λύσεις δικτύωσης, με στόχο να πραγματοποιήσουν την κατασκευή τόσο 5G mobile client, όσο και ασύρματης υποδομής, αλλά και διαλειτουργικότητα με ραδιοσυχνοτικές τεχνολογίες 5G, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δικτύωσης συσκευών για τα μελλοντικά ασύρματα δίκτυα.
• Οι SK Telecom και Intel αναπτύσσουν και πιστοποιούν mobile συσκευές 5G και λύσεις, καθώς και συσκευές Αδειοδοτημένης Πρόσβασης (Licensed Assisted Access – LAA) σε μη αδειοδοτημένες ζώνες συχνοτήτων, εντός του 2016. Μέσω της συνεχούς συνεργασίας στις τεχνολογίες 5G, οι εταιρείες παρουσίασαν νέες λύσεις στις τεχνολογίες δικτύωσης με ραδιοσυχνοτική πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένης της κυψελίδας anchor-booster και μαζικού MIMO για την περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας του ασύρματου δικτύου.
• Οι Verizon και Intel διενεργούν δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες λύσεων ασύρματου 5G μέσα από το Verizon 5G Technology Forum*, για να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο συχνοτικές περιοχές μήκους κύματος χιλιοστού το οποίο είναι ικανό να υποστηρίξει χωρητικότητα δεδομένων και ταχύτητες σε κλίμακα ανώτερου επιπέδου απ’ ότι τα σημερινά κυψελοειδή δίκτυα, θα είναι σε θέση να προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα υψηλής ποιότητας και ταχύτητας σε οικιακά περιβάλλοντα και επιχειρήσεις.

intel

Πρωτοτυποποίηση 5G

Η Intel προσφέρει πλατφόρμες και κλαδικές συνεργασίες για την ανάπτυξη πρώιμων πρωτότυπων λύσεων, που επιταχύνουν την ανάπτυξη και ετοιμότητα του 5G.
Η 5G mobile δοκιμαστική πλατφόρμα της Intel προσφέρει ένα υψηλών προδιαγραφών πλαίσιο ανάπτυξης, για ταχύτερη ενσωμάτωση και δοκιμή σε συσκευές και ασύρματα σημεία πρόσβασης 5G. H Intel εργάζεται προς το παρόν με διεθνείς operators στην ανάπτυξη του 5G, την πρωτοτυποποίηση και δοκιμή μέσω αυτής της νέας πλατφόρμας δοκιμών.

Προϊόντα ασύρματων επικοινωνιών

Η Intel παρέχει λύσεις ασύρματων επικοινωνιών για μια ευρεία γκάμα smartphones, phablets, PCs και συσκευών IoT.

Λύσεις συνδεσιμότητας σχεδιασμένες για το IoT:

• Η λύση Intel Atom x3-M7272 αποτελεί μια πλατφόρμα ασύρματων επικοινωνιών για εφαρμογές αυτοκίνησης με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το τείχος προστασίας και η επιθεώρηση πακέτων.
• Το modem Intel XMM 7115 είναι σχεδιασμένο για την υποστήριξη του πρώτου κύματος των συσκευών και εφαρμογών που βασίζονται σε Narrowband IOT (NB-IOT).
• Το modem Intel XMM 7315 συνδυάζει modem LTE επεξεργαστή σε ένα chip, υποστηρίζοντας τόσο την κατηγορία LTE M και τα πρότυπα NB-IOT και είναι ιδανικό για τερματικά σημεία που απαιτούν κάλυψη ευρείας κλίμακας, χαμηλή ισχύ και χαμηλό κόστος.
• Το Intel XMM 6255M παρέχει σταθερή συνδεσιμότητα 3G σε δυσμενή περιβάλλοντα, είναι κατά 20% μικρότερο από τον προκάτοχό του και είναι το μικρότερο αυτόνομο 3G modem. Παρέχει συνδεσιμότητα σε μία πληθώρα μη συνδεδεμένων συσκευών, καθιστώντας δυνατή μια ταχύτερη μετάβαση σε μελλοντικά ασύρματα δίκτυα.
• Το modem Intel XMM 7120M LTE είναι ιδανικό για εφαρμογές machine-to-machine, παρέχοντας συνδεσιμότητα για ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων IoT, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της ασφάλειας, της έξυπνης μέτρησης, της παρακολούθησης assets και της βιομηχανικής αυτοματοποίησης.
• Η συνδεσιμότητα LTE για smartphones, tablets και PCs – Το Intel XMM 7480 επιτρέπει εμπειρίες υψηλής υπολογιστικής πολυπλοκότητας, όπως multiplayer gaming και εικονική πραγματικότητα με ενιαία συνδεσιμότητα LTE Advanced και μέγιστες ταχύτητες λήψης μέχρι και 450 Mbps. Το modem Intel XMM 7480 σχεδιάζεται για διάθεση στην παγκόσμια αγορά και υποστηρίζει περισσότερες από 33 LTE ζώνες συχνοτήτων ταυτόχρονα σε ένα SKU, περισσότερες από κάθε άλλο LTE modem, όπως και 4πλάσια συνάθροιση φορέων στα φάσματα TDD και FDD.