Με τα smartphones να πασχίζουν να καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα και ταχύτερα τις ανάγκες των χρηστών τους, οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν καταφύγει στη λύση των προσωπικών βοηθών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Τα Android smartphones έρχονται με το Google Now προεγκατεστημένο το οποίο και αναλαμβάνει να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας, να κατανοήσει και να εκτελέσει τις εντολές μας και γενικότερα, να δράσει πριν από ‘μας, για ‘μας. Η χρήση του όμως δεν αποτελεί μονόδρομο για τον κάτοχο μιας τέτοιας συσκευής. Σύμφωνοι, πρόκειται για τον πιο γνωστό «βοηθό» στο Android, ελάτε όμως που δεν είναι και ο μόνος.

Εμείς κάναμε την έρευνά μας, συγκεντρώσαμε τους… ανταγωνιστές του Google Now και σας τους παρουσιάζουμε ώστε να ξέρετε ποιες προτάσεις σας περιμένουν στην αγορά.

assistant-android-2

Cortana

Σύμφωνοι, η Cortana μπορεί να ξεκίνησε την… καριέρα της από τα Windows, όμως έχοντας καλύψει πλέον όλο το φάσμα συσκευών στις οποίες τρέχει το λειτουργικό της Microsoft (PC, tablets, smartphones), έκανε το μεγάλο άλμα προς Android και iOS. H Cortana προσφέρει μεταξύ άλλων cross-platform υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε έναν βοηθό σε όλες τις βασικές σας συσκευές: χάστε π.χ. μία κλήση στο smartphone σας και στείλτε κατόπιν ένα μήνυμα από το laptop. Επιπρόσθετα, η Cortana αποτελεί μία προσωποποιημένη λύση βοηθού, αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δίνει την αίσθηση πως συναναστρέφεστε με ένα πρόσωπο, την ώρα που το Google Now παρουσιάζεται σαφώς πιο απρόσωπο.