Το Minecraft:Education Edition, έρχεται αυτό το καλοκαίρι με στόχο να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, μια σειρά νέων λειτουργιών και μια αναπτυγμένη κοινότητα. Tο Minecraft είναι ένας ανοιχτός κόσμος ο οποίος προωθεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων. Το απολαμβάνει μια παγκόσμια κοινότητα με περισσότερους από 100 εκατομμύρια παίκτες, των οποίων οι δημιουργίες τους αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Πολλές από τις δεξιότητες που απαιτούνται για να απολαύσει κανείς το Minecraft στο έπακρο, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ψάχνουν συνεχώς για καινοτόμους τρόπους ενασχόλησης μαθητών. Με την εισαγωγή του Minecraft στη σχολική τάξη, ενισχύουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές να διδάξουν και να μάθουν μέσω της δυνατότητας που έχουν να χτίζουν και να εξερευνούν, στο πλαίσιο ενός διασκεδαστικού και γνώριμου περιβάλλοντος.

Το έχουμε ήδη δει να μεταμορφώνει σχολικές τάξεις και διδακτέα ύλη. Από το 2011, το MinecraftEdu – μία εκδοχή του Minecraft, σχεδιασμένη ειδικά για σχολικές τάξεις – έχει φτάσει σε περισσότερες από 7,000 τάξεις, σε περισσότερες από 40 χώρες ανά τον κόσμο, με τεράστια επιτυχία. Φυσικά δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την απόκτηση του MinecraftEdu από την Microsoft και το γεγονός ότι επενδύει σε μία νέα και αναπτυγμένη έκδοση η οποία απευθύνεται σε μαθητές σχολικών τάξεων, το Minecraft:Education Edition. Σε συνεργασία με το Teacher Gaming LLC, ο νέος αυτός τίτλος – ο οποίος θα είναι διαθέσιμος φέτος το καλοκαίρι – θα βασιστεί πάνω στις γνώσεις από το MinecraftEdu, προσφέροντας μια διευρυμένη σειρά λειτουργιών. Το Minecraft: Education Edition θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια μιας online κοινότητας εκπαιδευτικών, η οποία μεγαλώνει συνεχώς, στην ιστοσελίδα http://education.minecraft.net.

Minecraftedu

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Minecraft ταιριάζει τόσο καλά στη σχολική τάξη, είναι επειδή αποτελεί έναν γνώριμο, δημιουργικό παιδότοπο,» δήλωσε ο Vu Bui, COO της Mojang. «Έχουμε παρατηρήσει ότι το Minecraft υπερβαίνει τις διαφορές στους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης καθώς και στα συστήματα εκπαίδευσης ανά τον κόσμο. Είναι ένα ανοιχτό πλαίσιο το οποίο δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να έρχονται κοντά και να δημιουργούν μαθήματα γύρω από τα πάντα σχεδόν».

Από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Minecraft για σχολικές τάξεις, εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν, προκείμενου να διδάξουν στους μαθητές αποτελεσματικά τα πάντα, από θετικές επιστήμες, μέχρι τέχνη και ποίηση. Η ευελιξία αυτή, σχετικά με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ενθουσιάσει έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών.

«Στην εκπαίδευση ψάχνουμε συνεχώς για τρόπους εξερεύνησης της γνώσης, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια ενός βιβλίου. To Μinecraft μας δίνει αυτή τη δυνατότητα», σημείωσε ο Rafranz Davis, Executive Director of Professional Development and Learning, Lufkin ISD. «Όταν βλέπουμε πόσο πολύ τα παιδιά μας απολαμβάνουν αυτή τη διαδικασία μάθησης, τότε συνειδητοποιούμε το πόσο σημαντικό είναι να ψάχνουμε συνεχώς για νέους τρόπους εκπαίδευσης».