Η σουίτα που αντικατέστησε τα Windows 8 και λανσαρίστηκε δωρεάν από την Microsoft τον Ιούλιο για υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα “τρέχει” ήδη σε περισσότερες από 200 εκατ. συσκευές.

Μπορεί να είχαν αντιμετωπίσει στην αρχή ένα μικρό “κύμα” αμφιβολίας, αλλά τα Windows 10 έχουν κερδίσει ήδη πάνω από 200 εκατ. χρήστες ανά τον κόσμο που εμπιστεύτηκαν το δωρεάν λανσάρισμα της σουίτας από τη Microsoft. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για τους υψηλότερους ρυθμούς υιοθέτησης νέας σουίτας στην ιστορία των λογισμικών της!

windows-10Τα Windows 10 δόθηκαν στο κοινό δωρεάν τον Ιούλιο και απευθύνονταν τόσο σε χρήστες υπολογιστών όσο και windows smartphones που ήθελαν να αντικαταστήσουν τα Windows 8, σουίτα που πρωτοκυκλοφόρησε το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκευές που απέκτησαν Windows 10 είχαν ήδη διπλασιαστεί από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ οι ρυθμοί μετάβασης εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σταθεροί για αρκετούς μήνες. Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοδοξία του διευθύνοντoς συμβούλου της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Microsoft, ο ρυθμός με τον οποίο υιοθετούν τα Windows 10 οι χρήστες είναι 140% υψηλότερος συγκριτικά με εκείνο των Windows 7 και 400% υψηλότερος από τον αντίστοιχο για τα Windows 8.