Το 2015 είδαμε να προστίθενται στο App Store ουκ ολίγες εφαρμογές. Ανάμεσα σε αυτές τις χιλιάδες προσθήκες όμως, υπήρξαν και κάποιες που ξεχώρισαν, κάποιες που κατέβηκαν με τη μία στα iPhone και τα iPad μας, κάποιες που τις αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά και που η χρήση τους μας έλυσε τα χέρια! Ποιες ήταν αυτές οι κάποιες; Σας τις έχουμε μαζέψει όλες εδώ προκειμένου αφ’ ενός να μην τις ψάχνετε και αφ’ ετέρου να τις κατεβάσετε ασκαρδαμυκτί!

best-ios-games-2

Live GIF

Τέλος στις φωτογραφίες αφού πλέον υπάρχουν τα GIFS, αυτά τα αρχεία που μοιάζουν με βίντεο ελάχιστων δευτερολέπτων και έχουν τη χαρακτηριστική κατάληξη .gif. Τι κάνει το Live GIF; Σε κάθε σας λήψη, καταγράφει τη δράση πριν και μετά το πάτημα του κουμπιού δημιουργώντας έτσι .gif με ήχο, ενώ μετατρέπει σε .gif ακόμα και τις Live Photos σας, έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσετε όπου σας κάνει κέφι! Το 1,99€ που στοιχίζει είναι αστείο μπροστά στα όσα κάνει.

Lara Croft GO

Καλές οι περιπέτειες της δεσποινίδος Croft στο Rise of the Tomb Raider που απολαύσαμε σε Xbox One και Xbox 360, όμως γιατί να περιοριστείτε στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι του σπιτιού σας; Γιατί να μη συνεχίσετε τα ταξίδια σας με την περιπετειώδη αρχαιολόγο και στον δρόμο μέσω του iPad ή του iPhone σας και του Lara Croft GO; Πανέξυπνο παιχνίδι που παίρνει μια σειρά από παζλ και τα μετατρέπει κονσεπτικά στο στυλ του Tomb Raider. Παιχνιδάρα απ’ τις λίγες!

Layout from Instagram

“Must have” app για κάθε φαν και συχνό χρήστη του Instagram. Θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε τις φωτογραφίες σας με τρόπο μοναδικό κι αν αναρωτιέστε γιατί να επιλέξετε μια τρίτη εφαρμογή για να κάνει κάτι τέτοιο –αφού και το ίδιο το Insta τα καταφέρνει- θα σας παραπέμψουμε στην ποικιλία συνδυασμών που προσφέρει και την τιμή του που είναι μηδενική! Άντε λοιπόν, ακόμα το σκέφτεστε;

best-ios-games-3

Copied

Πολλοί έχετε συνηθίσει να αντιγράφετε πράγματα και να τα εναποθέτετε μέχρι νεοτέρας κάπου, συνήθως στο Notepad ή το Notepad++ για χρήση αργότερα. Γιατί να μην έχετε και στο iOS αυτή τη δυνατότητα; Σωστή ή λάθος, από τη στιγμή που βοηθά την παραγωγικότητά σας, δεν τίθεται θέμα. Ε, το Copied κάνει ακριβώς αυτό, υποστηρίζοντας μάλιστα εικόνες και βίντεο και δουλεύοντας απρόσκοπτα με το 3D Touch των iPhone 6s/6s Plus!

Prune

Ψηφίστηκε ως το καλύτερο παιχνίδι για το iPad για φέτος και όχι άδικα: πρόκειται για έναν τίτλο με θεσπέσιο design που υιοθετεί μία μίνιμαλ προσέγγιση, τη στιγμή που προσφέρει gameplay με σεβαστό βάθος. Καταφέρνει την ίδια στιγμή να ψυχαγωγεί και να χαλαρώνει, καθώς πασχίζετε να… μεγαλώσετε ένα δέντρο, βοηθώντας το φτάσει τον ήλιο και να αποφύγει τους κινδύνους γύρω του. Σκεφτείτε το και σαν το τέλειο υποκατάστατο του διαλογισμού.

Periscope

Σε μια χρονιά που το live streaming βίντεο ήταν αδιαμφισβήτητα εκ των κυρίαρχων trends, το Periscope κατάφερε να επικρατήσει έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό –λέγε με Meerkat. Δεν είναι μόνο το ότι σας επιτρέπει να μεταδώσετε live βίντεο απ’ όπου βρίσκεστε, αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να το κάνετε και μέσω Twitter για ακόμα πιο “massive” αποτελέσματα! Υποστηρίζει και συζητήσεις με μηνύματα και emoticons  για ακόμα μεγαλύτερο «τζέρτζελο»!

Pocket

Το Pocket είναι ό,τι πρέπει για εκείνες τις στιγμές που δεν διαθέτετε πρόσβαση στο διαδίκτυο όπως στο μετρό ή εν ώρα πτήσης. Γιατί ακόμα και τότε να μη μπορείτε να διαβάσετε νέα, τα αγαπημένα σας sites ή blogs, να παρακολουθήσετε βίντεο και γενικώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο; Το Pocket κατεβάζει περιεχόμενο στη συσκευή σας ώστε εσείς να ασχοληθείτε μαζί του όποτε έχετε χρόνο, ακόμα κι αν δεν έχετε ίντερνετ! Καλό;

Pocket-6.0-for-iOS-Recommendations-image-001

bonus: LinkedIn

Το θυμάστε το LinkedIn; Ε, ξεχάστε το! Το γνωστό social δίκτυο άλλαξε άρδην στο iOS με την εφαρμογή του να μεταμορφώνεται στην κυριολεξία υιοθετώντας ένα πολύ περισσότερο φιλικό προς τον χρήστη προφίλ, με ένα σαφώς πιο χαριτωμένο interface, ξεκάθαρες επιλογές και μενού που κάνουν τη χρήση της παιχνίδι. Το νέο LinkedIn δεν μοιάζει σε τίποτα με το παλιό και το βέβαιο είναι πως δεν θα θέλετε να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε!