Το 2015 ήταν μια χρονιά γεμάτη εντυπωσιακά videogames. Τίτλοι για όλα τα γούστα και κάθε κονσόλα έκαναν την εμφάνισή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καλύπτοντας στο έπακρο τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των παικτών. Όχι πως τις προηγούμενες χρονιές είχαμε παράπονο. Απλά φέτος, οι εταιρείες έδειξαν να έχουν αντιληφθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά τις δυνατότητες των συστημάτων νέας γενιάς, του Xbox One και του PS4, με αποτέλεσμα και οι τίτλοι που μας προσέφεραν να είναι αν μη τι άλλο καθηλωτικοί.

Ποιοι ήταν όμως οι πιο ξεχωριστοί; Οι πιο ποιοτικοί; Εκείνοι που ξεχώρισαν; Αυτοί που δεν θα πρέπει να λείπουν από καμία συλλογή; Οι must have κυκλοφορίες; Τα παιχνίδια της χρονιάς; Στο Techpress συσκεφθήκαμε, βάλαμε κάτω τα… κρατούμενα, θυμηθήκαμε όλα εκείνα που μας  έκαναν να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα βάλαμε κάτω και βγάλαμε ένα top20 (γιατί το top10 δεν μας έφτανε) να το πιείτε στο ποτήρι! Είστε έτοιμοι;

GH-Live

20. Guitar Hero Live – Ήρθε να μας αποδείξει ότι τα rhythm games δεν έχουν πεθάνει και με την τεράστια συλλογή κομματιών του που μάλιστα διατίθενται δωρεάν εξ αρχής, τα κατάφερε!

19. StarCraft II: Legacy of the Void – Ό,τι καλύτερο είχαν να περιμένουν οι λάτρεις των strategy από μια εταιρεία που αν μη τι άλλο ξέρει να περιποιείται τους φίλους της.

18. FIFA 16 – Με τον Σπάικ Λι να μην έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στο NBA 2K16, ο ποδοσφαιρικός τίτλος της EA Sports μοιάζει να ‘ναι εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη πρόοδο μεταξύ των αθλητικών.

17. Mortal Kombat X – Θύμισε τα παλιά Mortal Kombat δίχως όμως να υστερεί σε γραφικά και λοιπά εφέ. Ό,τι χρειάζονταν οι φαν των πολύπαθων fighting τίτλων…

mortal-kombat

16. Evolve – Παρ’ ότι έπεσε θύμα του ίδιου του του “hype”, το Evolve ήταν ένα ενδιαφέρον team-based multiplayer παιχνιδάκι που αν μη τι άλλο κατάφερε να πρωτοτυπήσει και να ξεχωρίσει.

15. Uncharted: The Nathan Drake Collection – Ανάμεσα στις πολλές συλλογές που είδαμε φέτος, αυτή των «κινηματογραφικών» Uncharted ήταν μακράν η καλύτερη.

14. Divinity: Original Sin – Enhanced Edition – Ένα RPG που μένει πιστό στις αρχές και τα ήθη των «τοτέμ» του είδους, προσφέροντας μια αυθεντική, επική εμπειρία.

13. Grand Theft Auto V – Το είδαμε πέρυσι στις κονσόλες, το είδαμε και φέτος στα PC. Συμπεριλαμβάνεται στο top20 τιμής ένεκεν. GTA είναι αυτό…

12. Journey – Τι κι αν το γνωρίζαμε από το PS3; Το Journey κυκλοφόρησε και για το PS4, ομορφότερο από ποτέ, μαγεύοντας και ταξιδεύοντάς μας στον μοναδικό του κόσμο.

uncharted

11. Rocket League – Ένας… indie τίτλος που έκλεψε καρδιές σε PS4 και PC με το εθιστικό του gameplay και το καταιγιστικό του multiplayer. Η… άλλη λύση για τους ποδοσφαιρόφιλους.

10. Batman: Arkham Knight – Ο Σκοτεινός Ιππότης επέστρεψε για άλλη μια φορά και μολονότι οι τεχνικές του ήταν γνωστές, μας ικανοποίησε δεόντως.

9. Pillars of Eternity – Ένας τίτλος που χρηματοδοτήθηκε μέσω Kickstarter και θύμισε στους λάτρεις των παλιών, καλών RPG, τι έχαναν όλα αυτά τα χρόνια. Νοσταλγία…

8. Bloodborne – Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που λύγισαν μπροστά στον βαθμό δυσκολίας του, μιλάμε για ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά παιχνίδια της χρονιάς.

7. Until Dawn – Ένας καθ’ όλα κινηματογραφικός τίτλος που ήρθε από το πουθενά για να κλέψει τις εντυπώσεις ως η καλύτερη αποκλειστικότητα του PS4 για φέτος.

6. Forza 6 – Το πρώτο πραγματικό “next gen” Forza είναι γεγονός, καθιστώντας το Xbox One ως τον μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις της ταχύτητας.

rise-of-the-tomb-raider

5. Rise of the Tomb Raider – Οι περιπέτειες της δεσποινίδος Croft ποτέ δεν μας κούρασαν και το νέο πόνημα της Crystal Dynamics, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

4. Fallout 4 – Η σειρά έκανε το μεγάλο “comeback” και όπως φαίνεται, η αναμονή άξιζε μέχρι και την τελευταία μέρα! Η επιστροφή σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο ποτέ δεν ήταν ομορφότερη.

3. Halo 5: Guardians – To Halo που τόσο καρτερικά περίμεναν οι κάτοχοι Xbox One ήρθε και αποτέλεσε το ύψιστο fan service για το πιστό κοινό της σειράς.

2. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – Το κύκνειο άσμα του Χιντέο Κοτζίμα στην Konami μας έδωσε και το καλύτερο παιχνίδι της σειράς Metal Gear.

1. The Witcher 3: Wild HuntΤο πληρέστερο RPG των τελευταίων ετών και ένα από τα πιο “massive” παιχνίδια που έχουμε δει γενικότερα, προσεγμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

witcher-3