Ένας… ιστορικός τίτλος της Sony επιστρέφει στο Playstation 3, προς τέρψη των απανταχού φίλων των online 3rd person shooters!

socom_confrontationΗ σειρά Socom είναι από τις πιο γνωστές και αγαπητές στους κύκλους της Sony. Όχι μόνο βοήθησε το online κομμάτι του Playstation 2 να αναπτυχθεί, αλλά ακόμα και σήμερα έχει μια σημαντική βάση παικτών που γεμίζουν τους servers του. Για αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν με ανυπομονησία την καινούργια έκδοση της σειράς στο Playstation 3. Και παρόλο που το παιχνίδι δεν είναι χωρίς προβλήματα, παραμένει μία από της καλύτερες επιλογές του είδους του.

Από άποψη σεναρίου τα πράγματα είναι πολύ απλά. Και αυτό γιατί πολύ απλά… δεν υπάρχει σενάριο! Στο παιχνίδι υπάρχουν δύο παρατάξεις, οι Commandos και οι Mercenaries οι οποίοι πολεμούν σε διάφορους χάρτες με σκοπό την τελική επικράτηση. Τόσο απλά, τόσο καλά! Οι βετεράνοι του πρώτου παιχνιδιού θα αναγνωρίσουν μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χάρτες του, ενώ υπάρχουν και αρκετοί καινούργιοι. Τώρα όσον αφορά τα είδη παιχνιδιού, αυτά είναι τα παραδοσιακά Team Deathmatch (που εδώ έχει βαφτιστεί Suppression), Control (όπου πρέπει να κρατηθούν συγκεκριμένα checkpoints) και Extraction (όπου πρέπει να σωθούν συγκεκριμένος αριθμός ομήρων). Βέβαια οι παίκτες μπορούν να παραμετροποιήσουν κατά βούληση τα παραπάνω, όπως το αν θα μπορούν να έχουν αμέτρητα respawns κατά τη διάρκεια της μάχης. Σαν αποτέλεσμα οι παίκτες συχνά βρίσκονται σε φρενήρη πεδία μαχών.


Προκειμένου να φτάσετε στον στόχο σας, το Confrontation προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από όπλα στα οποία συμπεριλαμβάνονται αυτόματα, καραμπίνες, αλλά και τα αγαπημένα όλων, sniper rifles. Οι παίκτες θα πρέπει να διαλέξουν ένα πρωτεύον και ένα δευτερεύον όπλο, καθώς και επιπλέον εξοπλισμό όπως χειροβομβίδες, RPG, αλλά και εκρηκτικά C4. Τα όπλα μπορούν να παραμετροποιηθούν περεταίρω, με διόπτρες, laser sights και άλλα εξαρτήματα τα οποία επηρεάζουν τη συνολική αποτελεσματικότητα του όπλου. Μία διόπτρα θα το κάνει πιο ακριβές, ενώ οι σιγαστήρες θα μειώσουν τη δύναμή του. Τέλος, οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν έξτρα πανοπλία που θα τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερες αντοχές στις σφαίρες που θα δέχονται από τους αντιπάλους τους. Βέβαια, όλα αυτά τα… «καλούδια» έχουν το τίμημά τους. Όσο πιο βαριά εξοπλισμένος είναι κάποιος, τόσο πιο αργός γίνεται στο πεδίο της μάχης και παρόλο που θα γίνεται πιο ανθεκτικός στις σφαίρες, θα είναι δύσκολο να αποφύγει μια ρουκέτα αφού δεν θα μπορεί να ελιχθεί σωστά και με ταχύτητα.


Το μεγάλο ατού του παιχνιδιού είναι φυσικά η ατμόσφαιρα και η ένταση των μαχών του. Πραγματικά δύσκολα θα βαρεθείτε να παίζετε Confrontation αφού κάθε αναμέτρηση είναι διαφορετική, ενώ οι σφαίρες θα περνάνε πάνω από το κεφάλι σας σχεδόν ασταμάτητα. Η ποικιλία στον εξοπλισμό είναι επίσης άλλο ένα χαρακτηριστικό που κάνει το παιχνίδι να έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο αφού οι παίκτες μπορούν να έχουν κάθε φορά και διαφορετικό χαρακτήρα, είτε αυτός είναι ένα «τανκ» που μπορεί να προκαλέσει αλλά και να δεχτεί αρκετή ζημιά, είτε έναν γρήγορο στρατιώτη κατάλληλο για αποστολές «hit and run».


Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ καλά, χωρίς να φτάνουν τα επίπεδα άλλων τίτλων, κάτι φυσιολογικό όμως, λόγω του online χαρακτήρα του. Ο ήχος είναι ό,τι περιμέναμε από ένα παιχνίδι του είδους, με τους πυροβολισμούς αλλά και τους υπόλοιπους ήχους της μάχης όπως εκρήξεις κ.λπ να είναι άκρως ρεαλιστικοί.


Αν και το SOCOM: Confrontation δεν έρχεται χωρίς προβλήματα, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους online τίτλους για το Playstation 3. Τα όποια bugs έχει διορθώνονται εύκολα με ένα από τα patch που θα βγουν σύντομα, οπότε αν είστε οπαδοί του συγκεκριμένου είδους, τότε αποκτήστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.


ΣΥΣΤΗΜΑ

PS3,


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ:   8

GAMEPLAY: 8

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:    9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:  8


ΔΙΑΘΕΣΗ

Sony Hellas