Στο 17ο Greek ICT Forum, με θέμα «Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών το αντίδοτο στην ύφεση», που διεξάχθηκε στις 4 Νοεμβρίου, συμμετείχε η Forthnet.

Η Forthnet, συμμετείχε στο 17ο Greek ICT Forum που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών το αντίδοτο στην ύφεση».

Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Γιάννης Καβακλής, Business Customers Executive Director στη συνεδρίαση με θέμα: «Ψηφιακές εφαρμογές σε επιχειρήσεις και οργανισμούς» και o Γρηγόρης Τσουγκριάνης, Strategy and Business Development Executive Director στη συνεδρίαση «Στρατηγική Ανάπτυξης Καινοτομίας, Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας και ΤΠΕ/ICT – Η Νέα Περίοδος του ΣΕΣ».

KavaklisΣτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Business Customers Executive Director της Forthnet, Γιάννης Καβακλής τόνισε ότι: «Το Δημόσιο αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον μεγαλύτερο πελάτη στη χώρα. Ως εκ τούτου, πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης των επενδύσεων και των υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Εάν το Δημόσιο, αντί των κοστοβόρων και αναποτελεσματικών επενδύσεων σε υποδομές, προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών, θα δώσει στην αγορά τη δυνατότητα να αναπτύξει νέες υποδομές και υπηρεσίες μέσα από τις οποίες θα προκύψει σημαντικό όφελος, τόσο για το ίδιο, όσο και για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων. Παράλληλα, η καθολική γενίκευση της υποχρέωσης για διαδικτυακή επικοινωνία του πολίτη με το κράτος, θα απλουστεύσει τις διαδικασίες, θα επιτρέψει την πρόσβαση των πολιτών σε προηγμένες υπηρεσίες και θα δώσει νέα ώθηση στην ευρυζωνικότητα».

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά στον ρόλο της πολιτείας για την ορθή ανάπτυξη και λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του έργου Σύζευξις ΙΙ που θα αποφέρει σημαντική μείωση, ύψους 150εκ. ευρώ το χρόνο, του κόστους του Δημοσίου τομέα για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και συμπλήρωσε: «Η προκήρυξη διαγωνισμών από όλους τους εποπτευόμενους φορείς που δεν καλύπτονται από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ (π.χ. ΔΕΚΟ) για τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες, με ανοιχτά πρότυπα και προδιαγραφές, θα επιφέρει επιπλέον μείωση δαπανών για το Δημόσιο, θα ενισχύσει την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».

TsougrianisΟ Strategy and Business Development Executive Director Forthnet, Γρηγόρης Τσουγκριάνης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής, συγχρονισμένα με τις αλλαγές στο Ρυθμιστικό Πλαίσιο και χαιρέτισε το νέο Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη ευρυζωνικότητας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Δείχνει ότι υπάρχει η βούληση να υπάρξει εκμετάλλευση όλων των υπαρχόντων υποδομών που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια». Αναφορικά με το ρόλο της πολιτείας, ανέφερε ότι «χρειάζονται άμεσες δράσεις και έργα με σωστό σχεδιασμό, προκειμένου η χώρα μας αφενός να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί να ακολουθήσει την υπόλοιπη Ευρώπη προς την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, και αφετέρου να δύναται να δράξει των ευκαιριών και των υψηλών επενδυτικών προγραμμάτων που έχουν ήδη προαναγγελθεί για την επίτευξη της στρατηγικής που έχει χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, αναφορικά με τις μελλοντικές επενδύσεις της Forthnet, είπε χαρακτηριστικά, «Οι δράσεις της Πολιτείας πρέπει να προηγηθούν των Ρυθμιστικών αποφάσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η κατάρτιση εκ μέρους του ιδιωτικού επιχειρείν ολοκληρωμένων πλάνων επενδύσεων, βασισμένων σε συγκεκριμένα δεδομένα και όχι υποθέσεις και αβεβαιότητες. Η Forthnet έχει αποδείξει πολλάκις, ότι μέσω της πρωτοπορίας και των καινοτόμων υπηρεσιών της, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτικών κεφαλαίων και να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις αγορές των επικοινωνιών και της ψυχαγωγίας. Είναι ζωτικής σημασίας η ανάληψη άμεσων δράσεων από την Πολιτεία και τις Αρχές για τη διαφύλαξη του ανταγωνισμού.».