Προστατέψτε τους κωδικούς σας με τη βοήθεια της Google και του Google Password Manager! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτό, συμβουλές και tips.

 
Οι περισσότεροι μπορεί και να το αγνοούσατε μέχρι κι αυτή τη στιγμή. Η Google όμως διαθέτει το δικό της πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών με το οποίο είναι σε θέση κανείς να κάνει… πράγματα και θαύματα! Για την ακρίβεια πρόκειται για μια υπερπλήρη λύση αφού θα το βρείτε σαν web εφαρμογή αλλά και app για τη mobile συσκευή σας (tablet ή smartphone). Ξεκίνησε σαν πρόσθετο του Chrome όμως σύντομα εξελίχθηκε σε αυτόνομο πρόγραμμα με τη Google να επενδύει πολλά πάνω του.

 

chrome-settings

 
Το Google Password Manager συγχρονίζει με τον Chrome browser σας… παντού: σε Windows, Mac, Linux και Chrome OS, όπου κι αν χρησιμοποιείτε τον Chrome, οι κωδικοί σας θα σας ακολουθούν. Το ίδιο ισχύει και στις mobile πλατφόρμες, απλά να έχετε στον νου σας ότι μιλάμε πάντα για Chrome –οπότε στο iOS ξεχάστε τον Safari.

 
Καθώς «σερφάρετε» θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανατρέχετε στους κωδικούς σας, επισκεπτόμενοι το https://passwords.google.com και συνδεόμενοι με τον λογαριασμό σας στη Google. Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως το site είναι responsive, οπότε θα το διαχειριστείτε με άνεση ακόμα κι από το κινητό σας τηλέφωνο. Οι κάτοχοι Android συσκευών δε, θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμη τη λειτουργία Smart Lock for Passwords η οποία και θα τους επιτρέψει τη γρήγορη σύνδεση σε όσες εφαρμογές την υποστηρίζουν (αν συνδεθείτε π.χ. στο Netflix από τον Chrome και αργότερα δοκιμάσετε να ανοίξετε την αυτόνομη εφαρμογή του, κωδικός και username θα εισαχθούν αυτόματα).

 

chrome-settings-password

 
Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Google Password Manager, απλά μπείτε στα Settings του Chrome, επιλέξτε τα Advanced sync settings και βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί είναι επιλεγμένοι. Φροντίστε μόνο οι κωδικοί σας να είναι αρκούντως ισχυροί (να πώς θα το κάνετε), ενεργοποιήστε τα Autofill και Offer to save your web passwords και είστε έτοιμοι!