Το ανέβασμα ενός βίντεο στο YouTube δεν είναι δα και τίποτε το δύσκολο: με δυο «κλικ» έχει γίνει η δουλειά. Τι γίνεται όμως με το κατέβασμα; Δείτε πώς θα τα καταφέρετε…

youtube-downloadΈστω ότι παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube που πολύ σας αρέσει και επειδή δεν έχετε τη δυνατότητα να έχετε παντού και στον ίδιο βαθμό πρόσβαση στο διαδίκτυο (αν π.χ. το πλάνο κινητής σας δεν προσφέρει αρκετά GB/μήνα, η συστηματική χρήση YouTube μέσω 3G/4G απλά απαγορεύεται), θέλετε να το κατεβάσετε ώστε να το έχετε στην κατοχή σας. Τι μπορείτε να κάνετε;
Το YouTube προσφέρει δυνατότητα “download” σε πολύ συγκεκριμένα βίντεο και μόνο εφ’ όσον ο κάτοχός τους έχει συμφωνήσει στον διαμοιρασμό τους βάσει άδειας Creative Commons. Τι γίνεται όμως με όλα τα υπόλοιπα; Κατ’ αρχάς θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε το δικαίωμα να κάνετε κάτι τέτοιο: το γεγονός ότι ένα βίντεο κλιπ είναι στο YouTube κι εσείς το προορίζετε για προσωπική χρήση λ.χ., δεν σας επιτρέπει να το κατεβάσετε κιόλας –αν το κάνετε θα έχετε παρανομήσει. Το βίντεο όμως του κολλητού σας του Χάρη από τις διακοπές, μια χαρά μπορείτε να το κατεβάσετε. Πάμε να δούμε πώς.

 

keepvid-1
Το μόνο που έχετε στην ουσία να κάνετε, είναι να επισκεφθείτε το keepvid.com. Πάνω-πάνω, θα δείτε ένα μεγάλο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου. Εκεί θα επικολλήσετε το πλήρες URL του βίντεο που σας ενδιαφέρει. Πατήστε κατόπιν το “download” από δίπλα και θα μεταφερθείτε στη σελίδα των αποτελεσμάτων. Εδώ θα επιλέξετε την ποιότητα που επιθυμείτε όπως επίσης και τον τύπο αρχείου: όσο καλύτερη η ποιότητα του βίντεο, τόσο μεγαλύτερος κι ο όγκος του. Ε, αυτό ήταν όλο!

 

keepvid-2
Το keepvid.com συνεργάζεται με πλειάδα sites, μεταξύ των οποίων είναι τα Break, Daily Motion, CollegeHumor, Instagram, Veoh και Metacafe, κάτι που σημαίνει δηλαδή πως θα το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το ίδιο και με άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα, αν για τους δικούς σας λόγους θέλετε και εναλλακτικές προτάσεις, στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι υπηρεσίες του savevid.com.