H HePIS γιορτάζει την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και ενθαρρύνει μαθητές, επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη πρωτοβουλία.

hepisH HePIS, μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies), υποστηρίζει ενεργά την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενθαρρύνει φορείς εκπαίδευσης, επιχειρήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας.

 

Η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού έρχεται σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία, πολλά στελέχη διεθνώς, υποστηρίζουν ότι σε λίγα χρόνια όσοι δεν γνωρίζουν κάποιον κώδικα προγραμματισμού θα θεωρούνται «αναλφάβητοι», αφού θα αποτελεί τον πυρήνα όλων των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού. Στοιχειώδεις δεξιότητες προγραμματισμού θα απαιτούνται πλέον από τους υποψηφίους και θα περιλαμβάνονται στις περιγραφές πολλών θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον.

 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε περισσότερα από 150.000 άτομα έχουν συμμετάσχει σε 4.200 εκδηλώσεις σε 36 χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης. Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση ανάμεσα στις 38 χώρες που συμμετέχουν στη πρωτοβουλία σχετικά με το πλήθος των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί έως σήμερα.

 

Aυτή η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών που αναγνώρισαν την ανάγκη των μαθητών να αποκτήσουν δεξιότητες Προγραμματισμού, να εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο του Coding και να ενημερωθούν για τις μεγάλες προοπτικές του.

 

O Πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής ανέφερε ότι «Η HePIS, έχει αποστείλει προωθητικό υλικό σε εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα ενημερώνοντας τους καθηγητές για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διοργανώσουν μια εκδήλωση στο χώρου του σχολείου ή του χώρου εκπαίδευσης» ενώ τόνισε ότι η HePIS μέσα από το δίκτυο των μελών της μπορεί να επιμεληθεί το περιεχόμενο της εκδήλωσης που επιθυμούν να διοργανώσουν τα σχολεία, να παρέχει πληροφόρηση σχετικά με το εκπαιδευτικό υλικό όπως και να υποστηρίξει την εκδήλωση μέσα από την παρουσία των μελών της ως εισηγητές.

 

Οι υποψήφιοι μέσα από τον σύνδεσμο http://events.codeweek.eu/ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα ενώ σχολεία και εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους εκδήλωση στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

 

Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας “Getcoding.gr”, η HePIS διοργανώνει σεμινάρια σε 13 περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στις Αλεξανδρούπολη, Λευκάδα Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Αγρίνιο, Πάτρα, Κιάτο ενώ όσο αναφορά την Αττική στις περιοχές Αργυρούπολη, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Νέο Ηράκλειο, Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Πειραιά και Αμπελόκηποι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο www.getcoding.gr/workshops