Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η παραλαβή και παράδοση των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή της Cyta Hellas από τον κ. Χρίστο Λιμνατίτη στον κ. Νίκο Χαραλάμπους.

Photo_N. CharalampousΜέσα σε ένα συναδελφικό και ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα έγινε η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Cyta Ελλάδος. Στη χθεσινή επίσημη τελετή της Cyta Hellas, ο πρώην Γενικός Διευθυντής κ. Χρίστος Λιμνατίτης “παρέδωσε” τα καθήκοντά του στον κ. Νίκο Χαραλάμπους με την παρουσία του κ. Χρήστου Πασαλίδη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta Κύπρου και του κ. Μιχάλη Αχιλλέως, ο οποίος είχε θητεύσει στην ίδια θέση.

 

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος από την αξιόλογη αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής θυγατρικής μέσα σε μόλις επτά χρόνια και πρόσθεσε ότι ο πήχης παραμένει ψηλά και ότι η εταιρεία δεν σταματά μέχρι να επιτύχει τους στόχους της. Όπως ανέφερε, η Cyta αποτελεί έναν οργανισμό, με 50 χρόνια ιστορίας και διεθνούς φήμης στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών έχοντας δημιουργήσει τη μοναδική «ταυτότητα Cyta», μία μάρκα πολύ καλά δουλεμένη και διαφοροποιημένη που προσφέρει προστιθέμενη αξία σε Κύπρο και Ελλάδα.

 

Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Αχιλλέως, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος από τα πρώτα της βήματα και για αρκετά χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Cyta Ελλάδος, με όραμα, αφοσίωση στον κοινό στόχο, ομαδική και σκληρή δουλειά καταφέρνει, πάντοτε, να ξεπερνά το φαινομενικά αδύνατο και διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα σταματήσει να το πράττει.

 

Με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και άλλων θυγατρικών του Ομίλου και Διευθυντής Εθνικής και Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς, της Cyta Κύπρου, κ. Γιάννης Κουλίας εστίασε στις στρατηγικές επιλογές της Cyta Ελλάδος που καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και λαμβάνουν υπόψη, τόσο τους οικονομικούς παράγοντες, όσο και την προοπτική επέκτασης των δικτύων του Ομίλου, σε ένα κοινό μέτωπο Κύπρου – Ελλάδος, στον άξονα Μέσης Ανατολής – Βαλκανίων.

 

Όπως δήλωσε, η διασύνδεση και ενοποίηση των δικτύων του Ομίλου έγινε πρόσφατα κατορθωτή μέσω ιδιόκτητων υποθαλάσσιων οπτικών ινών μεταξύ Αθήνας – Κρήτης – Κύπρου, μία σημαντική εξέλιξη που μεταξύ άλλων, προσέφερε τη δυνατότητα στη Cyta Ελλάδος να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο στη λιανική αλλά και στη χονδρική αγορά.

 

Ο κ. Κουλίας δήλωσε αποφασιστικά ότι, η ενοποίηση αυτή πέραν των προφανών επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων για τη Cyta Ελλάδος, επιτρέπει στον Όμιλο να αξιοποιήσει πλήρως τα εθνικά και διεθνή δίκτυα του και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως εναλλακτική τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεγάλης γεωπολιτικής αξίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

 

Με έναν σύντομο απολογισμό ξεκίνησε την ομιλία του ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής κ. Χρίστος Λιμνατίτης και ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια η Cyta Ελλάδος, κόντρα στο ρεύμα των καιρών κατάφερε να διατηρήσει αναπτυξιακή πορεία. Ο κ. Λιμνατίτης στάθηκε σε κομβικά στοιχεία όπως είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κινητή Τηλεφωνία, το πλήρες χαρτοφυλάκιο τετραπλών υπηρεσιών, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς μήκους 5.000χλμ., η διεύρυνση του αριθμού πελατών που ξεπερνά τις 330.000 κ.ά. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας για το 2014 η οποία, μάλιστα, για το 2015 αναμένεται να είναι πολλαπλάσια του περσινού θετικού αποτελέσματος.

 

Παράλληλα, ο κ. Λιμνατίτης τόνισε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας, ευχαρίστησε το Δ.Σ., τη διοίκηση αλλά και το Προσωπικό της εταιρείας για την υποστήριξή τους.

 

«Επιδιώκουμε την αύξηση των μεριδίων αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες και την περαιτέρω εδραίωση της μάρκας μας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Θέλουμε να είμαστε ο αξιόπιστος συνεργάτης τους που δίνει λύσεις όταν τον χρειάζονται» ανέφερε ο νέος Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Νίκος Χαραλάμπους. Η Cyta Ελλάδος θα δώσει τις δικές της απαντήσεις στις εποχές σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και η αγορά, δήλωσε, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας. «Είναι μεγάλη τιμή μου που είμαι πλέον κομμάτι αυτής της ομάδας και αυτής της προσπάθειας», τόνισε.

 

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν από το βήμα τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή, για την πολύτιμη προσφορά του στη Cyta Ελλάδος, ενώ καλωσόρισαν το νέο Γενικό Διευθυντή στο τιμόνι της εταιρείας και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.