Το συνέδριο του “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” θα διοργανωθεί στις 28/9 για να αναδείξει τη σχέση των γυναικών με την πληροφορική.

congress_active_womenΗ ΗePIS διοργανώνει το συνέδριο του προγράμματος “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών» έχοντας στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των γυναικών μέσα από την πληροφορική, την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα από την εκπαίδευση καθώς και τη σημασία της διαφορετικότητας και της ισότητας των φύλων.

 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 09:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου, Πεύκη).

 

Η χρήση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) άλλαξε ριζικά τον κοινωνικό και επαγγελματικό βίο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η ψηφιακή παιδεία και η ικανότητα χρήσης της πληροφορικής είναι σήμερα τόσο σημαντικές όσο οι γνώσεις γραφής και ανάγνωσης. Χωρίς τις γνώσεις αυτές οι πολίτες δεν μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία της γνώσης την oποία ζούμε»

 

Μέσα από το πρόγραμμα “Active Women” περισσότερες από 140 γυναίκες από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες έμαθαν να επικοινωνούν ψηφιακά, να προσπαθούν, να αντλούν δύναμη από τα αγαθά της κοινωνίας της Πληροφορίας, να μοιράζονται και να διεκδικούν. Έμαθαν να είναι “Active” μέλη μιας κοινωνίας που βασίζεται στην ισότητα, στην αναγνώριση της διαφορετικότητας και στον σεβασμό θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων – όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

 

Το συνέδριο στοχεύει στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των γυναικών μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις σε μια σειρά από επίκαιρα θέματα όπως η προστασία στο διαδίκτυο, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η χρήση online εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και η απόκτηση των δεξιοτήτων για τη βελτίωση του τρόπου ζωής, την ευεξία του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος (life skills).

 

Με την ευγενική χορηγία της MASTER A.E θα δοθούν κωδικοί e-learning για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής σε όλες τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

 

To “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).