Επιτυχής ήταν η καμπάνια του Creativecommons.org στο kickstarter για τη συγκέντρωση χρημάτων που σκόπευε στην συγγραφή βιβλίου που σχετίζεται με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν άδειες CC.

creative_commons_logo1Στις 15 Ιουλίου το creativecommons.org ξεκίνησε την πρώτη του καμπάνια στο kickstarter για την συγκέντρωση χρημάτων για την συγγραφή ενός βιβλίου σχετικά με τα ανοικτά επιχειρηματικά μοντέλα που ενσωματώνουν τις άδειες CC. Αυτή η καμπάνια ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου και σημείωσε τεράστια επιτυχία!

 

Συνολικά 1,687 άτομα υποστήριξαν την καμπάνια στο Kickstarter, και συγκεντρώθηκαν $65,420 δολάρια – δηλαδή υπερκαλύφθηκε κατά 130% το αρχικό πλάνο χρηματοδότησης. Σύμφωνα με το Kickstarter, η καμπάνια του Creative Commons τοποθετείται στο κορυφαίο 5% των εκδοτικών έργων στη ιστορία του crowdfunding.

 

Σε αυτό το πλαίσιο το CreativeCommons.org απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους δημιουργούς και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν με επιτυχία τις άδειες Creative Commons, να υποβάλουν τη συμμετοχή τους για να παρουσιαστούν στο βιβλίο για τα ανοικτά επιχειρηματικά μοντέλα, στέλνοντας το προφίλ τους στο sarah@creativecommons.org. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όλο εγχείρημα της συγγραφής του βιβλίου υπάρχουν εδώ.

 

Μπορείτε να συμμετάσχετε και με άλλους τρόπους, όπως:

– Να μοιραστείτε το προφίλ σας με τα δικά σας ανοιχτά επιχειρηματικά μοντέλα στην Google+ κοινότητα του έργου για να σχολιαστεί ή να γίνει παράδειγμα για άλλους
– Να επαναχρησιμοποιήσετε το υλικό της καμπάνιας! Τα πάντα όσα δημιουργήθηκαν μέσα από την εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων του βιβλίου, των εργαλείων και όλου του υλικού θα αδειοδοτηθούν με άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike.

 

Τo Creative Commons είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη του ανοικτού και προσβάσιμου διαδικτύου, καθώς και τη χρήση, διανομή και αξιοποίηση της γνώσης και της δημιουργικότητας, μέσω ελεύθερων αδειών.

 

Οι άδειες Creative Commons είναι ένα σύνολο ευέλικτων αδειών πνευματικών δικαιωμάτων που παρέχουν ένα απλό, τυποποιημένο τρόπο για να μοιράζουν ελεύθερα οι δημιουργοί το έργο τους στο κοινό – υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Περισσότερα για τις άδειες creative commons στο http://www.creativecommons.gr