Tα Windows 10 και η ψηφιακή βοηθός Cortana είναι ικανά να εγκατασταθούν και στα Mac με την υποστήριξη του Parallels Desktop 11. Η νέα έκδοση αφήνει να “τρέχουν” δυο λειτουργικά.

Win10-Yosemite_cortanaΜε την υποστήριξη του Parallels Desktop 11, τα Windows 10 και η Cortana μπορούν να εγκατασταθούν και σε Mac υπολογιστές.

 

H νέα έκδοση του λογισμικού αφήνει τα Apple PCs να “τρέχουν” δύο λειτουργικά συστήματα, αφήνοντας τα Windows 10 να “ανοίξουν” την πόρτα της Cortana στο περιβάλλον της Apple. Στους Mac με Parallels Desktop 11, η Cortana ξεκινά αυτόματα τη λειτουργία της. Βέβαια, απαραίτητο είναι να έχουν εγκατασταθεί τα Windows 10 στο ένα virtual machine του χρήστη.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περιβάλλον των Mac, η εντολή “Hey Cortana” μπορεί και λειτουργεί σε κάθε Apple εφαρμογή π.χ. Safari Browser.

 

Έτσι, οι χρήστες των Apple υπολογιστών θα είναι σε θέση να αναζητήσουν άμεσα πληροφορίες στον ιστό ή και τοπικά, να ενημερωθούν για τον καιρό και να λύσουν κάθε απορία τους με τη βοήθεια της Cortana.