Δημιουργήθηκε γραμμή υποστήριξης εταιρειών, ώστε να καταγράφονται τα προβλήματα εν μέσω Τραπεζικής αργίας και αδυναμίας υλοποίησης συναλλαγών με το εξωτερικό.

main_helplineΟι επιχειρηματικές ενώσεις των εταιρειών τεχνολογίας, ανακοινώνουν την κοινή τους πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση και καταγραφή των προβλημάτων και αιτημάτων που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη Τραπεζική αργία και την αδυναμία πραγματοποίησης συναλλαγών με το εξωτερικό.

 

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε στο LinkedIn το Forum GR Helpline – Capital Controls Guide Lines 4 eBusiness και παράλληλα λειτουργεί η γραμμή υποστήριξης “GRHelpline”, μέσω της οποίας τα μέλη και οι συνεργαζόμενοι φορείς μπορούν να αποστέλλουν τα προβλήματα και ερωτήματά τους στα e-mail: helpline@hamac.gr & info@greekecommerce.gr ή και τηλεφωνικά στο 211 800 8690 (11.00 – 18.00).

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν ELTRUN – ΟΠΑ διεξάγεται έρευνα η οποία αφορά την επίδραση των capitalcontrols στις εταιρείες και στους καταναλωτές. Τα σχετικά αποτελέσματα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στην εκδήλωση CapitalControls& Επιχειρείν την Παρασκευή 24/7 στο Αμφιθέατρο MaroussiPlaza, σε ειδικό πάνελ.

 

Επίσης, οι επιχειρηματικές ενώσεις των εταιρειών τεχνολογίας, απευθύνουν ευρύτερη πρόσκληση στους επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς ώστε να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων και επαγγελματιών και την ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

 

Οι συνεργαζόμενες επιχειρηματικές ενώσεις: ΣΕΚΕΕ, GRECA, ΕΒΙΔΙΤΕ, ΕΝΕΒΗ, EENE, HBio

 

Οι επιστημονικοί φορείς:

– Εργαστήρι Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν ELTRUN– Οικονομικό Παν. Αθηνών (ΟΠΑ)

– Εργαστήρι Διαφήμησης & Δημοσίων Σχέσεων – Πάντειο Πανεπιστήμιο