Μετά από έρευνα της Hacking team για τις ευπάθειες του λογισμικού Αdobe Flash, η Μozilla προχώρησε στον προσωρινό “αποκλεισμό” του μέχρι να διορθωθεί το ζήτημα.

_84262068_flashΕξαιτίας ευπαθειών που βρέθηκαν στο λογισμικό Flash της Adobe, η Mozilla, εταιρεία – δημιουργός του Firefox web browser, το απέκλεισε προσωρινά. Τα συγκεκριμένα προβλήματα αναφέρονται σε έκθεση της Hacking Team, εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, η οποία δέχθηκε πρόσφατα κυβερνο-επίθεση.

 

Η Adobe δηλώνει ότι εξετάζει σοβαρά την ανάπτυξη διορθωτικών μέτρων, καθώς το Flash χαρίζει στην πλειοψηφία των sites ένα πιο διαδραστικό στοιχείο.

 

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι η Mozilla θα διατηρήσει τον αποκλεισμό έως ότου «η Adobe διαθέσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού, η οποία θα περιλαμβάνει τα διορθωτικά που θα επιλύουν αυτό το κρίσιμο ζήτημα ασφαλείας».

 

Με την ανακοίνωσή της, παράλληλα, χαρίζει συμβουλές στους χρήστες όσον αφορά τις ρυθμίσεις των παραμέτρων του Flash, ώστε να ζητάει άδεια πριν “τρέξει” ένα βίντεο.

 

Σύμφωνα με το BBC, οι χάκερς έχουν βρει την “αχίλλειο πτέρνα” του Flash και εγκαθιστώντας κακόβουλο λογισμικό σε PC,  προσπαθούν να υποκλέψουν τα δεδομένα των συστημάτων.