Δείτε πώς θα μείνετε σε επαφή με φίλους και γνωστούς, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν στην αγορά!

 
450488-textingΤο καλοκαίρι είναι η πλέον κατάλληλη εποχή να το ρίξουμε στο… μπλα-μπλα! Ο ελεύθερος χρόνος είναι άπλετος, οπότε τι καλύτερο από την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα; Το ιδανικό θα ήταν να τα βλέπαμε όλη μέρα: εντός ή εκτός σπιτιού, μετά ή πριν απ’ τη δουλειά, στην καφετέρια, για φαγητό, στην παραλία, για clubbing, παντού και πάντα! Το κακό είναι πως κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό.

 
Για τον λόγο αυτό λοιπόν, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η Τεχνολογία και συγκεκριμένα τις εφαρμογές messaging! Ποια SMS; Εδώ συζητάμε για το ζωντανό σέρβις! Η εν λόγω αγορά βρίσκεται στα… ντουζένια της καθώς το ενδιαφέρον του κοινού είναι τεράστιο, κάτι που αποτυπώνεται εξ άλλου και στους εκατοντάδες εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τους σε μηνιαία βάση. Ποιες όμως είναι οι καλύτερες εφαρμογές, εκείνα τα apps που δεν θα πρέπει με τίποτα να λείπουν από το smartphone σας; Τι λέτε, πάμε να τα δούμε;

 

Facebook Messenger

 
Η πλατφόρμα με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, το Facebook Messenger μπορεί να διανύει τα πρώτα του βήματα, ωστόσο τα πραγματοποιεί με τη σιγουριά που του προσφέρει το brand name του Facebook. Η εφαρμογή μετρά ήδη 700 εκατ. ενεργούς χρήστες τον μήνα, αποκτά διαρκώς νέα χαρακτηριστικά ενώ πρόσφατα επέτρεψε τη χρήση της σε συγκεκριμένες χώρες χωρίς καν την ανάγκη ύπαρξης λογαριασμού στο Facebook. Γιατί να τη χρησιμοποιήσετε; Μα διότι όλοι οι φίλοι σας έχουν Facebook!

 

Viber

 
H «ήρεμη δύναμη». Το Viber μπορεί να μην έκανε τη δυναμική εκκίνηση του Messenger ή του WhatsApp, παραμένει ωστόσο μια πλατφόρμα με ιδιαίτερα καλά χαρακτηριστικά, αξιοζήλευτη σταθερότητα και άψογη απόκριση. Είναι προσβάσιμο από mobile και desktop/laptop συσκευές, κάτι που το καθιστά ολοκληρωμένο ως πρόταση. Στα θετικά του και το Viber Out, η υπηρεσία που επιτρέπει κλήσεις σε σταθερά και κινητά σε όλο τον κόσμο.

 

facebook-messenger

 

WhatsApp

 
Το WhatsApp αποτελεί τον «βασιλιά» της κατηγορίας του messaging/chatting και όχι άδικα. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς προσέλκυσε 200 εκατ. μοναδικούς χρήστες, φτάνοντας τον Απρίλιο τους 800 εκατ. ενεργούς τον μήνα! Έναν χρόνο πριν, περίπου, είχε εξαγοραστεί από το Facebook έναντι του ποσού-ρεκόρ για το τελευταίο των $19 δισ.! Σαν εφαρμογή, το WhatsApp αποφεύγει τις ακρότητες, στοχεύοντας στην αμεσότητα και τη σταθερότητα. Ευτυχώς για εμάς, τα καταφέρνει περίφημα.

 

Skype

 
Οι προαναφερθέντες νέοι μπορεί να είναι… ωραίοι, ωστόσο πάντα ο παλιός είναι αλλιώς, που λέει και το γνωστό γνωμικό. Το Skype αποτελεί τον παλαιότερο «παίκτη» της αγοράς του messaging, μετά και την ενσωμάτωση σε αυτό του Windows Live/MSN Messenger. Η mobile του έκδοση διαφέρει σχετικά σε σχέση με εκείνη για PC/Mac, ωστόσο στο κομμάτι της in-app επικοινωνίας, προσφέρει όλα όσα θα θέλατε να έχετε. Σίγουρη λύση, πληρέστερη από κάθε άλλη, αν και κομματάκι παλιομοδίτικη.

 

slack

 

Slack

 
Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς δεν θα έχουν ξανακούσει καν το Slack, συνεισφέροντας έτσι σε μία από τις μεγάλες αδικίες στον ψηφιακό κόσμο! Το Slack είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα επικοινωνίας που προσφέρει μάλιστα έναν μεγάλο αριθμό λειτουργιών και χαρακτηριστικών που θα βρουν χρήσιμα όλοι εκείνοι που στο messaging εντάσσουν πολλά περισσότερα από ένα γραπτό μήνυμα και δυο-τρία smilies/emoticons. Οι πιο business χρήστες, θα το βρείτε απίστευτα βολικό.

 

…και κλείσαμε!

 
Μην περιμένετε να διαβάσετε για άλλες εφαρμογές. Όχι πως δεν υπάρχουν: Yahoo! Messenger, Qnext, FaceTime, AIM, GroupMe, Signal, Tox, WeChat, Kik, Snapchat και πολλά ακόμα θα προσπαθήσουν να σας προσελκύσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία ωστόσο απ’ αυτά, δεν προσφέρει τίποτα το καινούριο ενώ συν τοις άλλοις, δεν έχουν και κοινό. Στις messaging εφαρμογές, εφ’ όσον δεν είστε από ‘κείνους που δίνουν κατευθύνσεις, ακολουθείτε το ρεύμα: ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα αν δεν έχετε κανέναν να μιλήσετε, ε;

 
Εγκαταστήστε αυτές τις πέντε που σας προτείναμε και θα είστε καλυμμένοι. Όχι απλά για το καλοκαίρι αλλά και για τις 365 (366 τα δίσεκτα) μέρες του χρόνου!