Η κύβερνηση της Μ. Βρετανίας σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει νόμο που απαγορεύει τις chat εφαρμογές, όπως είναι το WhatsApp, το iMessage, το Fb Messenger.

appsΤην απαγόρευση της χρήσης του WhatsApp και άλλων chat εφαρμογών εξετάζει η αγγλική κυβέρνηση μέσω νόμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νόμος, που αναμένεται να ψηφιστεί, σχετίζεται με τα social media και τις διαδικτυακές υπηρσείες μηνυμάτων που χρησιμοποιούν μεθόδους κρυπτογράφησης και δυσκολεύουν τον έλεγχο της κυβέρνησης.

 

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερος, ισχυρίζεται ότι ο νέος νόμος έχει ως στόχο να εμποδίσει τους χρήστες να στέλνουν κάθε μορφής κρυπτογραφημένα μηνύματα, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να τα τσεκάρει σε περίπτωση ανάγκης, όπως είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

Εάν τελικά περάσει ο νόμος, διάφορες εφαρμογές, όπως είναι το WhatsApp, το iMessage, το Facebook Messenger θα απαγορευτούν… εκτός και εάν οι εταιρείες διαδικτύου π.χ. Facebook, Google κ.α. κρατούν αρχείο δραστηροτήτων, ώστε να το δώσουν στην κυβέρνηση σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, οδηγεί προς τις αντιδράσεις, αφού εάν ισχύσει αυτή η πρακτική, η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας θα έχει τη δύναμη να κατασκοπεύει τους χρήστες, είτε είναι αθώοι, είτε όχι.