Καλή, χρυσή και άγια η πάντα πρόθυμη να μας βοηθήσει Cortana στα Windows 10, όμως εμείς είμαστε ξερόλες και δεν την έχουμε ανάγκη! Πώς θα τη διώξουμε;

 
cortanaΑν είναι στα άμεσα πλάνα σας η αποπομπή της Cortana από την taskbar (η μπάρα εργασίας ντε!) των Windows 10, δεν θα σας παρεξηγήσουμε. Ίσα-ίσα που πολλοί είναι εκείνοι που σε αυτούς τους πρώτους, δοκιμαστικούς μήνες των νέων Windows στην αγορά, παραπονιούνται για τον χώρο που καταλαμβάνει στη μπάρα εργασίας.

 

Πριν όμως τη διώξετε εντελώς, μπορείτε να δοκιμάσετε να μειώσετε αυτόν τον χώρο. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνετε δεξί «κλικ» σε κάποια ελεύθερη επιφάνεια της μπάρας εργασίας σας και θα επιλέξετε από το Search (Αναζήτηση) την επιλογή που θέλετε.

 

Οι επιλογές μας

 
Με το Disabled (Απενεργοποιημένη) ξεχνάτε την Cortana και απελευθερώνετε πολύτιμο χώρο στην taskbar.

 

.         cortana-icon

 
Με το Show Search Icon (Εμφάνιση εικονιδίου αναζήτησης), η παρουσία της Cortana θα περιορίζεται σε ένα διακριτικό εικονίδιο.

 

cortana-bar

 
Με το Show Search Box (Εμφάνιση πλαισίου αναζήτησης) που είναι και η προεπιλεγμένη επιλογή, η αναζήτηση των Windows θα καταλαμβάνει το μακρινάρι που λέγαμε στην αρχή.

 

cortana-enable-disable

 
Σημειώστε όμως πως αν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την Cortana (με τα προαναφερθέντα, απλώς την κρύβετε ή την περιορίζετε) θα πρέπει να ανοίξετε την αναζήτηση, να πάτε στο εικονίδιο με το γρανάζι αριστερά και στην ενότητα της Cortana, na επιλέξετε το Off. Από εκείνη τη στιγμή η λειτουργία αναζήτησης θα επανέλθει στα κλασσικά, προ Cortana επίπεδα.