Η επιστροφή του Start menu, καθώς και καινοτόμα στοιχεία, δημιουργούν μια πιο προσωπική και πιο διασκεδαστική εμπειρία Windows. Θα είναι διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου.

Windows 10 Date LaunchH Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου σε 190 χώρες. Τα Windows 10 θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να είναι πιο παραγωγικοί και να διασκεδάζουν περισσότερο, απολαμβάνοντας μια πιο προσωπική και φυσική εμπειρία, η οποία θα είναι ενιαία σε όλες τις συσκευές τους. Οικεία, αλλά ταυτόχρονα καλύτερα από ποτέ, τα Windows 10 θα παρέχουν συνεχώς καινοτόμα χαρακτηριστικά και ενημερώσεις ασφαλείας.

 

Τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα ως δωρεάν αναβάθμιση για όσους διαθέτουν ήδη Windows 7 και Windows 8.1, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναβαθμίσουν σε Windows 10, δωρεάν.

 

«Τα Windows 10 είναι η νέα γενιά των Windows η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε σπουδαία πράγματα» δήλωσε ο Terry Myerson, executive vice president της Microsoft. «Τα Windows 10 αρχίζουν να ανταποκρίνονται στο όραμα που έχουμε για μια πιο προσωπική εμπειρία computing, η οποία χαρακτηρίζεται από την εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε και σεβόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία και τις πληροφορίες, το mobility της εμπειρίας σε όλες τις συσκευές, καθώς και από τις φυσικές αλληλεπιδράσεις με τις Windows συσκευές, που περιλαμβάνουν την ομιλία, την αφή, τη γραφή και τα ολογράμματα»

 

Οικεία και καλύτερα από ποτέ
Τα Windows 10 επαναφέρουν το Start menu το οποίο οι χρήστες γνωρίζουν και αγαπούν, το οποίο τους επιτρέπει επίσης να βρίσκουν εύκολα τα αρχεία τους, τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και τα αγαπημένα τους. Τα Windows 10 ξεκινούν και επανέρχονται γρήγορα, ενώ βοηθούν τις μπαταρίες να διαρκούν περισσότερο.

 

Πιο ασφαλή από ποτέ, τα Windows 10 περιλαμβάνουν το Windows Hello, το Microsoft Passport και το Windows Defender για προστασία από κακόβουλα λογισμικά, ενώ δεσμεύονται στο να παρέχουν δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας για την υποστηριζόμενη διάρκεια ζωής της συσκευής. Κατάλληλα για χρήση είτε με πληκτρολόγιο, είτε μέσω της αφής, η αναβάθμιση των Windows 10 είναι σχεδιασμένη, ώστε να είναι συμβατή με όλες τις συσκευές και εφαρμογές Windows.

 

Μια πιο προσωπική και φυσική εμπειρία
Τα Windows 10 προσαρμόζονται με τους ανθρώπους για μια πιο προσωπική εμπειρία. Η Cortana, η πρώτη πραγματική ψηφιακή βοηθός του κόσμου βοηθάει τους χρήστες να κάνουν περισσότερα σε όλες τις συσκευές τους. Η Cortana μαθαίνει όλες τις προσωπικές προτιμήσεις ώστε να προσφέρει σχετικές προτάσεις, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σημαντικές υπενθυμίσεις μέσω ομιλίας ή πληκτρολόγησης.

 

Το Windows Hello καλωσορίζει τους χρήστες με το όνομα τους και τους επιτρέπει να εισέλθουν στον υπολογιστή τους χωρίς τη χρήση κωδικού, παρέχοντας τους πιο άμεση και ασφαλή πρόσβαση στις Windows 10 συσκευές τους μέσω βιομετρικής αναγνώρισης. Τα Windows 10 επιτρέπουν στους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν με τη συσκευή τους μέσω του παραδοσιακού ποντικιού και πληκτρολογίου, ή μέσω πιο φυσικών τρόπων όπως είναι η φωνή, το ειδικό στυλό ή χειρονομίες.

 

Περισσότερη παραγωγικότητα
Τα Windows 10 θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα πράγματα με πολύ λιγότερη προσπάθεια από ποτέ. Ο Microsoft Edge, ο καινούργιος browser ο οποίος είναι σχεδιασμένος ώστε οι χρήστες να κάνουν πράγματα online με νέους τρόπους, προσφέρει ενσωματωμένη γραφή, δυνατότητες να μοιράζονται πληροφορίες, και το reading view. Με την Cortana ενσωματωμένη, ο Microsoft Edge προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα και περιεχόμενο βασισμένο σε προσωπικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις.

 

Γρήγορος, εκσυγχρονισμένος και προσωπικός, ο Microsoft Edge βοηθάει τους ανθρώπους να επικεντρώνονται μόνο στο περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο διαδίκτυο.

 

Εκτός από την ολοκληρωμένη σουίτα Office 2016, οι νέες Universal Windows εφαρμογές για Word, Excel, PowerPoint, και Outlook θα προσφέρουν μια κοινή, touch-first εμπειρία σε μια ευρεία γκάμα συσκευών. Σχεδιασμένες από την αρχή ώστε να «τρέχουν» σε Windows 10, συμβάλλουν στο να παραμένουν οι χρήστες παραγωγικοί όταν βρίσκονται εν κινήσει, τους επιτρέπουν να επεξεργάζονται και να δημιουργούν με ευκολία αρχεία Word, και να πραγματοποιούν PowerPoint παρουσιάσεις ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Με τα νέα touch-first controls στο Excel, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν ή να ενημερώνουν φύλλα εργασίας χωρίς την ανάγκη ποντικιού ή πληκτρολόγιου.

 

Επαγγελματική και προσωπική χρήση σε όλες τις συσκευές
Τα Windows 10 προσφέρουν μια οικεία και σταθερή εμπειρία σε όλες τις συσκευές. Το Continuum επιτρέπει τη μετατροπή των συσκευών, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα tablet να μεταμορφωθεί σε υπολογιστή, και ξανά πάλι σε tablet και για ένα τηλέφωνο Windows να λειτουργεί σαν υπολογιστής.5 Το Xbox σε Windows 10 φέρνει το διευρυμένο Xbox Live gaming δίκτυο και στους Windows 10 υπολογιστές και στα tablets.

 

Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους σε Windows 10 υπολογιστές και σε Xbox One, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε παιχνιδιού στον υπολογιστή, και να μοιραστούν περιεχόμενο με τη χρήση του Game DVR. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν stream παιχνίδια απευθείας από την κονσόλα Xbox One σε ένα Windows 10 tablet ή υπολογιστή που έχουν στο σπίτι τους. Τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για DirectX 12 σε Windows 10 θα είναι πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά με καλύτερες δυνατότητες γραφικών.

 

Διαθεσιμότητα αναβάθμισης
Στις 29 Ιουλίου, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα Windows 10 για υπολογιστές και tablets, αξιοποιώντας τη δωρεάν αναβάθμιση, ή την εγκατάσταση τους σε νέες συσκευές Windows 10. Οι νέες συσκευές Windows 8.1 θα μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν με Windows 10, ενώ ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων θα μπορεί να βοηθήσει με τη διαδικασία αναβάθμισης νέων συσκευών.

 

Τα Windows 10 για τις υπόλοιπες συσκευές θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στη χρονιά.