Σε βελτιωμένα επίπεδα εμφανίζονται τα αποτελέσματα του πρώτου 9μήνου της τρέχουσας χρήσης της CPI, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της.

cpiΣε επίπεδο 9μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε € 170 χιλ. έναντι κερδών € 100 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό 9μηνο. Επίσης, αύξηση παρουσίασε και το EBITDA καθώς ανήλθε σε € 843 χιλ. έναντι € 802 χιλ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, βελτιώνοντας την λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας κατά 5%.

 

Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 4% και διαμορφώθηκαν σε € 10,85 εκατ. έναντι € 10,44 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με την συμμετοχή των υπηρεσιών στο σύνολο των εσόδων επίσης να αυξάνεται από 33% σε 34%.

 

H μικτή κερδοφορία της εταιρείας διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκε σε € 2,5 εκατ.

 

Τέλος συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος σε επίπεδο 9μήνου έχει μειωθεί σε ποσοστό 13,5% καθώς διαμορφώθηκε σε € 2,76 εκατ. έναντι € 3,19 εκατ. στις 30/6/2014.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: “Παρά το εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε ελαφρά τα μεγέθη μας σε επίπεδο εσόδων και καθαρών κερδών. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε, σε επίπεδο οικονομικού έτους, να διατηρήσουμε τα μεγέθη μας σε τζίρο και κερδοφορία, παρά το δυσμενέστερο περιβάλλον του διανυομένου τριμήνου’’