Η SAP ανακοίνωσε την έκδοση Cloud του SAP S/4HANA, και την πλατφόρμα SAP HANA Cloud for the IoT που ενδυναμώνουν τους πελάτες στη ψηφιακή οικονομία.

howsapcustomerscanprepareforcloudΗ SAP, στο πλαίσιο του συνεδρίου SAPPHIRE που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα, ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις της πλατφόρμας SAP HANA Cloud Platform που στοχεύουν στην οικοδόμηση και την ανάπτυξη ισχυρών σύγχρονων επιχειρηματικών εφαρμογών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σημερινής ψηφιακής οικονομίας.

 

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ανακοινώθηκε επίσης η κυκλοφορία της πλατφόρμας SAP HANA Cloud for the Internet of Things (IoT), η Cloud έκδοση της πλατφόρμας SAP S/4HANA, η νέα έκδοση SAP Lumira και η λύση SAP Digital.

 

Αρχικά, η λύση SAP HANA Cloud Platform αποτελεί μια λύση ικανή να προσφέρει «ασφάλεια» στις επιχειρήσεις, όσον αφορά επιχειρηματικές εφαρμογές για επόμενης γενιάς κινητά. Εφαρμογές που έχουν επεκταθεί ή ενσωματωθεί στην πλατφόρμα SAP HANA Cloud μπορούν εύκολα να επωφεληθούν από τις προηγμένες δυνατότητες μνήμης του SAP HANA, καθώς και από πολλές πρόσθετες δυνατότητες οι οποίες έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών της ψηφιακής οικονομίας του σήμερα.

 

Παράλληλα, η SAP επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων IoT, με την πλατφόρμα SAP HANA Cloud για το IoT, που στόχο έχει να βοηθήσει τους πελάτες τους της να συνδέσουν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων τους με το κάθε άκρο του δικτύου, και ταυτόχρονα να αποκτήσουν μέγιστη λειτουργική απόδοση, δημιουργώντας νέα μοντέλα εσόδων, προϊόντα και υπηρεσίες.

 

“Η SAP βοηθά τους πελάτες της να επαναπροσδιορίσουν τις επιχειρήσεις τους με το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων IoT από τον πυρήνα των επιχειρηματικών τους δραστηριότητες έως το άκρο του δικτύου τους», δήλωσε ο Steve Lucas, πρόεδρος, του τμήματος Plattform Solutions της SAP. «Με το λανσάρισμα της πλατφόρμας SAP HANA Cloud για το IoT, οι πελάτες και οι συνεργάτες μας έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνδέoυν οτιδήποτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή επιχειρηματική διαδικασία μέσα στην εταιρεία τους, καθώς και του δικτύου των επιχειρήσεων τους. Αυτό τελικά θα τους βοηθήσει να έχουν λειτουργική αρτιότητα και να παρέχουν νέες εμπειρίες στους πελάτες, καθώς και νέα προϊόντα και υπηρεσίες.”

 

Επιπλέον, με την ανακοίνωση της έκδοσης cloud της πλατφόρμας SAP S4/HANA, η SAP σκοπεύει να διευρύνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής των λύσεων cloud που προσφέρει, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο SAP HANA. Πέραν των διαθέσιμων επιχειρηματικών σεναρίων για την εμπορική πολιτική των επιχειρήσεων, οι πελάτες θα είναι πλέον σε θέση να τρέχουν ολόκληρη την επιχείρησή τους στο cloud, με ένα ψηφιακό πυρήνα που περιλαμβάνει τις πιο βασικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, της λογιστικής, των προμηθειών, των πωλήσεων, των κατασκευών, της συντήρησης του εργοστασίου, το σύστημα διαχείρισης έργων και τη διαχείριση κύκλου ζωής των προϊόντων. Υφιστάμενοι και νέοι πελάτες θα είναι σε θέση να υιοθετήσουν το έκδοση cloud της πλατφόρμας SAP S/4HANA μέσω ενός απλού μοντέλου συνδρομής.

 

Επιπρόσθετα, η έκδοση cloud του SAP S/4 HANA έχει ως στόχο να προσφέρει ένα τριμηνιαίο “κύκλο καινοτομίας”, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επωφεληθούν συνεχή καινοτομία με την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση. Επιπλέον, η πλατφόρμα SAP HANA Cloud έχει ως στόχο να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα προέκταση και ως «στρώμα ευελιξίας» για την έκδοση cloud.

 

Με αυτό τον τρόπο, οι πελάτες και οι συνεργάτες θα είναι σε θέση να οικοδομήσουν συγκεκριμένες δυνατότητες επέκτασης ως προς το πεδίο εφαρμογής του SAP S/4HANA, είτε με την ενσωμάτωση λειτουργιών που δεν ανήκουν στη SAP ή την οικοδόμηση δικών τους καινοτομιών. Με τη έκδοση cloud της πλατφόρμας SAP S/4HANA, οι επιχειρήσεις μπορούν τώρα να συμμετέχουν στην ψηφιακή οικονομία με μια σουίτα που σκοπεύει να τις φέρει σε επαφή με την απλότητα του cloud και την αξία της άμεσης διορατικότητας των επιχειρηματικών λειτουργιών, των δικτύων, καθώς και των πολύπλοκων συνόλων δεδομένων.

 

Στη συνέχεια με την λύση SAP Lumira, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να χειριστούν με περισσότερη ευελιξία τα δεδομένα τους. Μια έκδοση του IoT αναμένεται να ενσωματωθεί στο SAP Lumira, με στόχο την προσφορά άμεσης αλληλεπίδρασης με τα δεδομένα της επιχείρησης. Πλέον, η πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας SAP Lumira είναι ικανή να παραδώσει ευέλικτη απεικόνισης δεδομένων στους πελάτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και την ικανότητα να μοιράζονται εύκολα τις ιδέες μέσω διαγραμμάτων, νέου τύπου γραφημάτων και ενισχυμένων infographics, κάνοντας τη δουλειά τους πιο εύκολη και περισσότερο ευέλικτη.

 

Επιπρόσθετα, η SAP δεσμεύεται όχι μόνο να βοηθά τους πελάτες της να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα μέσω της ψηφιακής μετατροπής, αλλά και να μετατρέπουν την ίδια τους την ύπαρξη. Μέσω της λύσης SAP Digital, η εταιρεία έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, πωλητές, αναλυτές επιχειρήσεων και προγραμματιστές