Νέα εφαρμογή της Lufthansa στο AppleWatch χαρίζει προσωποποιημένη πληροφόρηση πτήσεων και χρησιμοποιείται σαν κάρτα επιβίβασης.

150424_Applewatch_Lufthansa_fertigΧρησιμοποιείστε το ρολόι σας σαν κάρτα επιβίβασης και αποκτήστε πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες πτήσεων στο χέρι σας – η Lufthansa τώρα προσφέρει αυτή την καινοτομία στους επιβάτες της με μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε ειδικά για το νέο Apple Watch.

 

Λειτουργεί ως ένας ιδανικός σύντροφος για το ταξίδι σας, παρέχοντας στους επιβάτες όλες τις σημαντικές πληροφορίες πτήσεων, στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση 24 ώρες πριν την πτήση τους κατά τη διάρκεια των διάφορων σταδίων του ταξιδιού τους με τη Lufthansa.

 

Η νέα εφαρμογή στο Apple Watch συνδέεται μέσω Bluetooth με τις συμβατικές εφαρμογές της Lufthansa για τα iPhones και τα iPads. Μπορεί κάποιος να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή από το AppStore οποιαδήποτε στιγμή.

 

Ο Jens Bischof, μέλος του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines και υπεύθυνος Πωλήσεων, Προϊόντων και Marketing της Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε: «Η σημασία των εφαρμογών για φορητές συσκευές συνεχίζει να αυξάνεται ταχέως. Ως μια ηγέτιδα αεροπορική εταιρεία, θέλουμε να επεκτείνουμε διαρκώς την προνομιακή μας θέση – όχι μόνο εν πτήσει και στο έδαφος αλλά επίσης και στον τομέα των mobile εφαρμογών και των ψηφιακών υπηρεσιών.

 

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες μας πληροφόρηση και υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο σε όλα εικονικά σημεία επαφής και έτσι να κάνουμε την ταξιδιωτική τους εμπειρία ακόμα πιο άνετη. Με αυτή τη νέα εφαρμογή οι επιβάτες μας θα μπορούν να βλέπουν συνεχώς τις πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πτήση τους – χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν το smartphone τους από την τσάντα».

 

Η νέα εφαρμογή Apple Watch χρησιμοποιεί τεχνολογία που ενσωματώνει όλα τα δεδομένα σχετικά με την πτήση και τα προβάλλει με τρόπο εύκολο για τον χρήστη. Υπενθυμίζει στους επιβάτες την πτήση τους μια ημέρα πριν την αναχώρηση, παρέχει συνεχείς ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση της πτήσης και προβάλλει την ώρα επιβίβασης, τον τερματικό σταθμό, την πύλη και τον αριθμό του καθίσματος. Όπως ένα χρονόμετρο, επιτρέπει στους επιβάτες να δουν –μέχρι και το τελευταίο λεπτό- πόσος χρόνος έχει απομείνει για την επιβίβασή τους. Τα γραφικά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την προβολή στο AppleWatch.

 

Αρχικά αυτές οι λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες στα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης επιβατών Miles & More που συνδέονται στην εφαρμογή της Lufthansa για iPhones και iPads. Για τους επιβάτες που δεν έχουν κάρτα Miles & More, αυτές οι λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερο χρόνο. Όλοι οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να προβάλουν τις κάρτες επιβίβασης που έχουν αποθηκεύσει στο Passbook στο Apple Watch τους και να τις χρησιμοποιήσουν για την επιβίβασή τους.

 

Επιπλέον, το ρολόι πληροφορεί τους επιβάτες σχετικά με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους. Όπως και με τις υπάρχουσες εφαρμογές, η Lufthansa ζήτησε από ένα μεγάλο αριθμό επιβατών τις ιδέες και τις απόψεις τους σχετικά με την ανάπτυξη της νέας αυτής υπηρεσίας.

 

Η «εποχή των εφαρμογών» άρχισε στη Lufthansa το 2009 με μια σειρά διαφορετικών εφαρμογών για όλα τα βασικά λειτουργικά συστήματα. Από τότε, οι εφαρμογές της Lufthansa έχουν λάβει πλήθος βραβείων. Επίσης η Lufthansa ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ανέπτυξε και λάνσαρε την κάρτα επιβίβασης για κινητό, κάτι που επέτρεψε την επιβίβαση χωρίς τη χρήση χαρτιού από το 2008. Σήμερα, περισσότεροι από το 50% των επιβατών της Lufthansa κάνουν check-in με ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης μέσω διαδικτύου ή μέσω κινητού.