Τέλος οι εποχές που για να στείλει κανείς ένα GIFάκι έπρεπε να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Δείτε πώς λύνεται το θέμα με ένα Chrome extension.

GiphyΟι απανταχού χρήστες του Chrome έχουν εδώ και λίγες ώρες έναν ακόμα λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τον browser τους. Η Giphy ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός νέου extension για τον φυλλομετρητή ιστοσελίδων (σοβαρά, έτσι αποδίδεται στα ελληνικά η λέξη “browser”) της Google, που καθιστά τη συμπερίληψη αρχείων GIFs σε emails παιχνιδάκι.

 

Το νέο extension έχει τίτλο Giphy for Gmail και όπως αντιλαμβάνεστε είναι συμβατό με το Gmail. Έτσι, όταν πάτε να στείλετε ένα email μέσω του web interface του Gmail, θα παρατηρήσετε ότι πλάι στις υπόλοιπες επιλογές σας, έχει προστεθεί και το Giphy. Κάνοντας «κλικ» επάνω του, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο γεμάτο από GIFs τα οποία εσείς μπορείτε να επιλέξετε και να εισάγετε στο μήνυμά σας. Προκειμένου να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να τα φιλτράρετε ανά κατηγορία, να ψάξετε για συγκεκριμένα tags ή μάλλον hashtags και άλλα τέτοια.

 

Μολονότι ο πειρασμός να γεμίσετε κάθε σας μήνυμα με τέτοια GIFάκια είναι σίγουρα τεράστιος, θα σας προτείναμε να μην το κάνετε. Ο παραλήπτης κινδυνεύει να πάθει επιληψία ανοίγοντας το mail σας, ενώ ακόμα κι αν τη γλιτώσει, σίγουρα θα είναι πυρ και μανία, βλέποντας τόσα πολλά διαφορετικά στοιχεία στην οθόνη του να κινούνται άναρχα όλα μαζί! Όπως και να ‘χει όμως, ένα όνειρο ετών, μόλις έγινε πραγματικότητα οπότε απολαύστε το!