Η Intrasoft International “έγνεψε” θετικά σε ένα νέο τελωνειακό έργο -αξίας 3 εκ. ευρώ- στη ΝΑ Ασία, το οποίο συμπεριλαμβάνει 10 κράτη-μέλη, από την Καμπότζη και την Ινδονησία μέχρι τις Φιλιππίνες.

intrasoft-internationalH Intrasoft International ανέλαβε το έργο -αξίας 3 εκ. ευρώ- υλοποίησης του Τελωνειακού Συστήματος Διαμετακόμισης (ASEAN Customs Transit System – ACTS) για την Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Association of Southeast Asian Nations – ASEAN), η οποία περιλαμβάνει συνολικά 10 κράτη μέλη: Μπρουνέι, Καμπότζη, Ινδονησία, Λάος, Μαλαισία, Μυανμάρ (Βιρμανία), Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϋλάνδη και Βιετνάμ.

 

Το έργο αυτό επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Intrasoft International παγκοσμίως στην ανάληψη, υλοποίηση και διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων για τα Τελωνεία, καθώς και στην παροχή αντίστοιχων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η Intrasoft International έχει υλοποιήσει συνολικά 44 έργα σε τελωνεία παγκοσμίως, προσφέροντας λύσεις, οι οποίες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των τελωνειακών κυβερνητικών υπηρεσιών.

 

Το Τελωνειακό Σύστημα Διαμετακόμισης της ASEAN θα διευκολύνει τη μετακίνηση των εμπορευμάτων που μεταφέρονται οδικώς στο σύνολο των κρατών μελών της ASEAN, απλοποιώντας και εναρμονίζοντας τις μεταφορές, το εμπόριο και τους τελωνειακούς κανονισμούς και απαιτήσεις. Το νέο αυτό σύστημα θα αποτελέσει τη βάση για ένα ολοκληρωμένο, εναρμονισμένο και αποτελεσματικό σύστημα διαμετακόμισης στις χώρες της ASEAN.

 

Στα πλαίσια του έργου αυτού, η Intrasoft International θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει τις εφαρμογές λογισμικού και τα συστήματα που απαιτούνται για την επικοινωνία των Tελωνείων των χωρών ASEAN και τη διαχείριση και παρακολούθηση της κίνησης των εμπορευμάτων από το Τελωνείο Αναχώρησης προς το Τελωνείο Προορισμού στα κράτη μέλη. Οι Τελωνειακές Αρχές των κρατών μελών της ASEAN θα λειτουργούν το σύστημα αυτό, έχοντας σε εθνικό επίπεδο το δικό τους ξεχωριστό αντίγραφο της εφαρμογής ACTS, η οποία θα συνδέεται μέσω του Κλειστού Ασφαλούς Δικτύου της ASEAN (ASEAN Closed Secure Network – ACSN) με τα άλλα κράτη μέλη.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International, κ. Αλέξανδρος Μάνος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτή τη νέα διεθνή επιτυχία της εταιρίας μας, η οποία αποτελεί μία ακόμη ισχυρή ένδειξη της παγκόσμιας φήμης της εταιρίας ως αξιόπιστος εταίρος στον χώρο της πληροφορικής. Η Intrasoft International έχει την ικανότητα και την τεχνογνωσία να παραδίδει σύνθετα έργα μεγάλης κλίμακας και καθοριστικής σημασίας σε τοπικό επίπεδο παγκοσμίως. Επιπρόσθετα, με το έργο αυτό, επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, η ηγετική θέση της Intrasoft International παγκοσμίως στην ανάληψη, υλοποίηση και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων για τα Τελωνεία σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως.»